Kryštof Kemp je pohlazení pro všechny smysly

kryštofkemp konopištěKapela Kryštof opět dokázala, že je mistrem v nápadech, jak své fanoušky překvapit a hlavně potěšit. Letos se vrhla do uspořádání vlastního festivalu, což byl krok sice odvážný, leč úspěšný. My jsme se vydali prozkoumat Kryštof Kemp v sobotu 9. srpna na Konopiště.


Jestliže v podtitulu této akce stojí: „Fajnfestival pro všechny generace", pak je to beze zbytku pravda. V areálu byly nejčastěji mladší páry s malými dětmi, ale i dříve narození zde našli dost zábavy. Workshopy s jednotlivými členy kapely Kryštof, kteří vás naučí hrát na kytaru či bicí, ale dozvíte se zajímavosti i o řecké kuchyni, vaření piva nebo fotografování, lákaly nejvíce. Potěšily však také indiánská tee pee se soutěžemi pro děti a možnosti malování na obličej, nebo zábavná T-Mobile zóna, kde si mohli zájemci zazpívat s digitálním Richardem Krajčem populární hit "Cesta". V neposlední řadě potěšila příznivá cena nápojů včetně piva Ostravar za 25 korun.

Ovšem na své si přišel i ten, kdo na Konopiště dorazil jen za muzikou. Už od poledne rozezněla areál skupina Nebe, kterou pak vystřídala nadějná zpěvačka Lenny. V pohodové atmosféře a za krásného letního počasí se o zábavu dále starala Mňága a Žďorp. Příjemné bylo, že jednotlivé kapely uváděl osobně Krajčo. „Když mi bylo čtrnáct patnáct, dělal jsem si vlastní časopis. V něm jsem měl hitparádu. A tehdy, v roce 1991 byli na prvním místě Cure, na druhém Depeche Mode a na třetím Mňága s písní, kterou tenhle koncert odstartuje,“ uvedl lídr Kryštofů své kamarády.

Petr Fiala se svou kapelou vzápětí spustili „Hodinový hotel" a kromě dalších osvědčených hitů jako „Měsíc" či „I cesta může být cíl" zahráli i nové písně z desky „Made in China", která vyjde na podzim. Na přídavek „Ne, teď ne!" si s Mňágou přišel zaskotačit i Krajčo. Ten pak uved i dalšího interpreta. „Teď měl vystoupit Michal Hrůza, ale jak víte, zahrát nemůže. Tak jsme se domluvili s jiným šikovným zpěvákem a jsme rádi, že si udělal čas - Marek Ztracený!“ Ten si pak se svou skupinou výtečnou atmosféru na Konopišti užíval naplno. Mezi své známé skladby „Sex s ex" či „Ztrácíš" zařadil i novinku „Povolání syn".

 

kryštofkemp konopiště


Po napadení se zotavujícímu Michalu Hrůzovi všechny kapely zahrály jednu jeho píseň. Ztracený spustil hit „1+1" Kryštof později zařadil „Zejtra mám" s Krajčovým komentářem: „V červnu roku 2001 se v rádiích hrály nejvíce dvě písně. Naše Lolita a tahle Michalova píseň a my jsme rádi, že ji teď můžeme zahrát.“ Každá zmínka o Hrůzovi vyvolala v publiku velký potlesk.

Téměř dvouhodinové vystoupení Kryštofů začalo krátce po 18. hodině a přineslo spoustu zážitků i několik překvapení. První půlka byla v akustickém pojetí a některé skladby tak dostaly nový háv. U písně „Plán" vypustila kapela do amfiteátru velké balony, známé z loňského halového turné. Ty publikum bavily ještě dlouhé minuty a Krajčo to glosoval slovy: „Příště přivezeme jenom balony. Hodíme je vám a budeme si vás natáčet.“ Při songu „Po kouscích" si „zaplaval" v prvních řadách mezi fanoušky.

Když pak sliboval ve smutné písničce „Kryštof" jisté úpravy, nikdo nečekal, že kapela vystřihne úryvky zlidovělých hitů „Dělání", „Není nutno" a „Tři čuníci". V hlasitější části koncertu došlo na singly „Atentát", „Inzerát", letité „Ženy" i nejnovější „Cestu" na závěr. Zatímco před týdnem byla na Kryštof Kemp unesena nevěsta, symbolem konopišťské zastávky se stalo úspěšné shledání čtyřleté ztracené Natálky s maminkou. A i když začalo na konci lehce pršet, odnášeli si diváci z povedeného festivalu hlavně příjemné zážitky. Kryštof nabídl další alternativu, jak nabídnout divákům zábavu, a znova jde o trefu do černého. Šanci máte ještě příští sobotu ve Svojšicích a 30. srpna na plzeňském amfiteátru Lochotin.






Text: Pavel Urban
Foto: Pavel Urban





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání