Skupina Kryštof boduje se svým festivalem

skupina kryštofKapela Kryštof si ve vyprodaném přirodním amfiteátru na Hukvaldech odbyla druhý ze svých sedmi letních Kempů. Nadšené publikum si užívalo ve slunečném sobotním odpoledni rodinnou atmosféru s řadou koncertů, během nichž se hrálo pro zraněného Michala Hrůzu, jehož v programu zastoupil Marek Ztracený.


Pořadatelé Kryštof Kempu odstranili nedostatky, s nimiž se potýkali v Náměšti na Hané, takže se již neopakovaly fronty u stánků s jídlem a pitím. „Poučili jsme se a ve spolupráci s partnery posílili prodejní místa tak, aby návštěvníci byli spokojeni," říká lídr Kryštof Richard Krajčo.

Stromy v areálu hukvaldské obory skýtaly vítaný úkryt před vušdypřítomným sluncem, pro osvěžení mezi koncerty hasiči přichystali sprchu z hadice. Nejvíc si ji užívaly děti, kterých na Kryštof Kemp s rodiči dorazily stovky, ale také dospěli včetně Krajča, který vodní sprchou několikrát také proběhl. Děti si také užívaly řady atrakcí, ať už to byla indiánská vesnička, divadlo či muzikiáda. Teenageři a dospělí se pak zaměřili na workshopy jednotlivých členů kapel, ať už to byla hudební škola, fotoateliér či motocentrum, kde pro děti oproti Náměšti přibylo herních konzolí. Hukvaldy byly produkčně nejnáročnějším prostorem, kde se Kryštof Kemp letos koná. Přirodní amfiteátr v chráněné krajinné oblasti má přísná pravidla, která je nutno dodržovat, a samozřejmě mnohé záleží také na ohleduplnosti návštěvníků.

„Chtěli bychom fanouškům moc poděkovat, protože z nich byl příjemně překvapen i správce obory. Chovali se super nejen v amfiteátru, ale také na tábořišti, kde po sobě zodpovědně uklidili. Takže bude-li Kryštof Kemp někdy příště, může být opět i na Hukvaldech," prozradil produkční festivalu Jan Lippert. Hukvaldy byly jediným Kryštof Kempem, jehož se kvůli dlouho dopředu domluvenému koncertu nemohla zúčastnit Lenny, která jinak všechny Kempy otevírá. A tak ji zastoupila formace Dolls In The Factory, která s Kryštofem odjela jarní klubové turné. Mladíci z Frýdku-Místku se od publika na Hukvaldech dočkali ovací a zahájili sérii písní pro Michala Hrůzu, který se zotavuje po vážném napadení.

kryštof kemp


„Michal je jen jeden, ale někým jsme fanouškům chtěli udělat radost a tak jsme pozvali Marka Ztraceného. Navíc jsem poprosili všechny kapelu, zda by mohly do svého repertoáru zařadit jednu Michalovu písničku," uvedl Richard Krajčo. Kryštof zahrál Hrůzovu píseň Zejtra mám, zatímco Mňága a Žďorp si vybrala Duši do vesmíru; písničku mimochodem zkoušela do poslední chvíle v produkční kůlně. Kapela Nebe nacvičila Namaluj svítání a Marek Ztracený předvedl publiku svou verzi hitovky 1+1.

„Je to smutné, ale věřím, že to s Michalem dobře dopadne. Uvidíme, zda se s Richardem domluvíme i na ostatní Kempy. Atmosféra je zde báječná," říkal po koncertě Marek Ztracený, jehož publikum přijalo vstřícně a řadu jeho písniček odzpívalo.

Hukvaldský Kemp byl vyprodán jako první, což Kryštof při svém koncertě, který začal s mírným zpožděním oproti plánu, ocenil. Publikum se dočkalo hitů v akustických i rockových úpravách včetně několika hudebních překvapení. Vlny mávajících rukou se přelévaly píseň po písni, skandovalo se, zpívalo.

„Byl to hukvaldský masakr kryštofí pilou! Děkujeme," zhodnotila kapela koncert na svém facebookovém profilu. Poté si ještě dala fotbálek s vítězi fanouškovského turnaje, uspořádala malou autogramiádu před pódiem a odebrala se s nejvěrnějšími a kapelou Karla Holoubka užít si ještě na chvíli noční život u táboráku poblíž stanového městečka.

Šest ze sedmi Kryštof Kempů je vyprodaných, poslední nadějí pro zájemce o lístky zůstává slavný plzeňský Lochotín, kde kapela své letní hraní zakončí o poslední srpnové sobotě. Vstupenky jsou k dostání na www.ticketstream.cz v cenách od 50 za dětskou vstupenku do 950 korun za rodinný balíček.

 



Text: Jan Lippert
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání