Hradecký Majáles bude na novém místě a s čipovými náramky

majáles 2014Osmý ročník Hradeckého Majálesu přináší řadu novinek. Dočasně se přesouvá z prostředí Šimkových sadů do větších prostor louky za Piletickým potokem a jako historicky první festival v ČR nabídne bezkontaktní platby.


Po společné diskusi se zástupci města se Majáles přesouvá o pár desítek metrů dál po ulici Akademika Bedrny na louku za Piletickým potokem. I za „Pileťákem” tak festival stále zůstává v centru města, na Majáles se opět dostane každý návštěvník pohodlně pěšky.

„Protože v loňském roce už byly Šimkovy sady i s prostorem u Aldisu kapacitně na hraně, logicky jsme chtěli pro letošní ročník areál výrazně zvětšit a to s využitím dalších prostor v Šimkových sadech. Ale vzhledem k tomu, že tyto dodatečné prostory jsou nově po rekonstrukci, je tedy nutné dodržet vege-tační klid. Není proto možné letos tyto prostory pro festival využít,” vysvětlil organizátor Majálesu Mirek Beránek.

Díky novému a většímu prostoru nabídne letošní Majáles ještě bohatší program na 5 hudebních scé-nách. Festival tradičně nabízí to nejlepší z české a slovenské hudební scény. Mezi hlavní taháky osmého ročníku Majálesu patří například Tomáš Klus, Chinaski, Horkýže Slíže, Mig21, Mandrage, Monkey Busi-ness, Vypsaná fixa a další. Prostor dostanou opět i studentské kapely. Organizátoři i letos chystají plno překvapení, těšit se tak můžete třeba na speciální architektonický design hlavní scény, která z jednotli-vých koncertů vystupujících kapel udělá show světových rozměrů a návštěvníkovi připraví jedinečný zážitek.

 

hradecký majáles


Tradičně bohatý bude i program doprovodných akcí. Během dubna proběhnou oblíbené akce jako Hra-dec na bruslích, Florbalová bitva škol, Majáles pro nejmenší a další. Druhým rokem ožije i studentský projekt Hradec Králové - univerzitní město, kde organizátoři dávají prostor hradeckým vysokým školám prezentovat se před veřejností a budoucími uchazeči o studium.

Přesun do nového prostoru není jedinou změnou letošního Hradeckého Majálesu – tištěné vstupenky totiž letos nahradí čipové náramky. Ty budou sloužit nejen jako vstupenky, ale i jako prostředek pro veškeré placení v areálu festivalu. V Hradci Králové tak proběhne historicky vůbec první tzv. bezhoto-vostní festival v Česku. Peníze si návštěvníci můžou už dnes nabít na čipový náramek dopředu přes in-ternet nebo na místě na dobíjecích pokladnách.

Vstupenky na Majáles je možné v Hradci Králové aktuálně zakoupit v prodejně No. 200 v ulici V Kopeč-ku nebo na tradičních místech v OC Futurum nebo Atrium, další předprodejní místa jsou k nalezení na webu Majálesu. Pro mimohradecké je spuštěno i objednávání vstupenek na dobírku.

Během dubna budou vstupenky, tedy náramky, k dostání za 450 Kč. Na místě bude možné vstupenku zakoupit za 550 Kč. Více informací na webových stránkách www.hradec.majales.cz



Text: Štěpán Neugebauer
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání