Majáles 2012 odstartuje už za pár dní

MajálesOslavy jara a studentského života jsou v plném proudu. Širší zábavný program nabízí různé akce pořádané studenty vysokých škol se zaměřením na nemainstreamové a umělecké aktivity. Vše vrcholí hlavním den oslav. Ten se uskuteční 27. dubna v Hradci Králové následován dalším kolem 28. 4. v Plzni. Co vás ve kterém městě čeká a jaká hudební vystoupení letošní ročník nabídne?


MAJÁLES MÍŘÍ DO HRADCE KRÁLOVÉ
Královéhradecký Majáles opět skýtá spoustu příležití, kam vyrazit za zábavou. Týden odstartuje v pondělí 23. 3. Filmový večer od 20 hodin. Na něm bude promítán snímek Jakuba Šmída nazvaný „Neplavci“, který na letošním ročníku Českého lva získal ocenění za nejlepší studentský snímek. Hosté mohou vidět také dílo „Cesta domů“ od Terezy Bílové. To bude brzy promítáno nejen v našich kinech, ale také na festivalu v Cannes. Téhož dne se od 17 hodin uskuteční také Běh do schodů. Mezi další aktivity patří Jazzový večer (24. 4.), na kterém vystoupí Dijazztiva, skupina studentů farmaceutické fakulty. Florbalové turnaje proběhnou ve dnech 24. – 25. dubna, ve středu 25. zahraje v Ácéčku Cimbálovka, o den později čeká zájemce akce Hradec na bruslích a Koncert studentských kapel. Jak vidět, zdejší mladí lidé jsou opravdu aktivní.

Hlavním dnem oslav bude pátek 27. dubna. Majálesový průvod se dá do pohybu okolo půl jedné, z Baťova náměstí se lidé přesunou do Šimkových sadů, kde je přivítá moderátor Jan Budař. Na dvou stagích pak v časovém rozpětí od 13:30 zhruba do půlnoci vystoupí kapely Charlie Straight, Sto Zvířat, UDG, Skyline, Tleskač, Vypsaná Fixa, Midi Lidi, Mig 21, Tomáš Klus, Horkýže Slíže, Wohnout a Nightwork. Běžnou vstupenku na Hradecký Majáles zakoupíte v ceně 260 korun, po registraci na www.majales.cz budete mít vstup za 240 Kč a k tomu pivo zdarma.

 

Majáles


MAJÁLES MÍŘÍ DO PLZNĚ
A jaké studentské akce nás čekají ve městě na západě Čech? Tady zahájí nový týden hned v pondělí 23. 4. Majáles Open aneb turnaj ve stolním fotbálku. Následující den se uskuteční Štafetové úterý aneb tradiční pivní štafeta. Středa 25. bude patřit Kapeláži s pořadovým číslem 4, kde vystoupí různé nejen studentské kapely, ale také partička Goodfellas. Čtvrtek bude divadelní, můžete vidět představení Studentárium v podání spolku Improverti. Ve stejný den je na programu také Pápápárty jako oficiální rozloučení se současným králem plzeňského Majálesu Márou. Ráno 27. dubna zakončí studentské aktivity squashový turnaj.

Královský pátek bude vyvrcholením předcházejících studentských dnů, zahájí ho tradiční slavnostní průvod. Od 14 hodin bude na náměstí Republiky připraven speciální program. Během něho budou veřejně představeni všichni kandidáti na plzeňského Krále Majálesu 2012. Z nich bude vybrán pouze jeden, který se stane nástupcem krále Máry, a jemuž bude na další rok předáno žezlo a vláda nad studentstvem. V rámci hudebního programu se bude servírovat Chuť, V3SKA, Nebe, L.A., Discoballs a večer zakončí koncert United Flavour.

Největší párty, oslava a doslova hudební nálož ochromí plzeňské město v sobotu 28. dubna v prostorách amfiteátru Lochotín. Majáles Open Air nabídne svým návštěvníkům tři stage – Excelent, iDNES.CZ a Altán. Na nich budou přítomné bavit například Treska, Cheers!, Y?, Pod Stolem, Imodium, UDG, Václav Neckář s Bacily, Mandrage, Nightwork, Horkýže Slíže, Tleskač, Prague Conspiracy, Polemic, Mig 21 nebo Prago Union.



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Majáles





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Majáles 2012 odstartuje už za pár dní

Oslavy jara a studentského života jsou v plném proudu. Širší zábavný program, nabízí různé akce pořádané studenty vysokých škol se zaměřením na nemainstremové a umělecké aktivity. Vrcholem všeho je pak hlavní den oslav. Ten se uskuteční v případě prvního kola 27. dubna v Hradci Králové, následován dalším kolem 28. 4. v Plzni. Prozradíme vám, co vás ve kterém městě čeká a samozřejmě také, jaká hudební vystoupení letošní ročník nabídne.

MAJÁLES MÍŘÍ DO HRADCE KRÁLOVÉ
Královéhradecký Majáles opět skýtá spoustu příležití, kam vyrazit za zábavou. Týden odstartuje v pondělí 23. 3. Filmový večer od 20 hodin. Na něm bude promítán film Jakuba Šmída nazvaný „Neplavci“, který na letošním ročníku Českého lva získal ocenění za nejlepší studentský snímek. Hosté mohou vidět také dílo „Cesta domů“ od Terezy Bílové. Ten bude brzy promítán nejen v našich kinech, ale také na festivalu v Cannes. Téhož dne se od 17 hodin uskuteční také Běh do schodů. Mezi další aktivity patří Jazzový večer (24. 4), na kterém vystoupí Dijazztiva, skupina studentů famaceutické fakulty. Florbalové turnaje proběhnou ve dnech 24. – 25. dubna, ve středu 25. zahraje v Ácéčku Cimbálovka, o den později bude Hradec na bruslích a Koncert studentských kapel. Jak vidět, zdejší mladí lidé jsou opravdu aktivní.

Hlavním dnem oslav bude pátek 27. dubna. Majálesový průvod se dá do pohybu okolo půl jedné, z Baťova náměstí se lidé přesunou do Šimkových sadů, kde je přivítá moderátor Jan Budař. Na dvou stagích pak v časovém rozpětí od 13:30 zhruba do půlnoci vystoupí kapely Charlie Straight, Sto zvířat, UDG, Skyline, Tleskač, Vypsaná Fixa, Midi Lidi, Mig 21, Tomáš Klus, Horkýže slíže, Wohnout a Nightwork. Běžnou vstupenku na Hradecký Majáles zakoupíte v ceně 260 korun, po registraci na www.majales.cz budete mít vstup za 240 Kč a k tomu pivo zdarma.

MAJÁLES MÍŘÍ DO PLZNĚ
(dodám vzápětí)

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání