Do zahájení Rock for People 2013 zbývá necelý týden!

rock for peopleObří stan Staropramen stage pro 12 000 lidí, menší YouTube stage s kapacitou 4 000 hudebních fanoušků, krytá místa pro více než 5 000 lidí, hangáry, ale třeba i Potrefená husa s rozšířeným krytým sezením pro 850 návštěvníků vyžadujících ošetřené pivo do skla a jídlo na porcelán. K tomu kilometry podlážek, zpevněných ploch a dalších opatření, jak se vypořádat s případnou nepřízní počasí.


Tak se festival Rock for People, který začne už v pondělí 1. července Večírkem pro nedočkavé a hned v úterý 2. července přivítá Thirty Seconds To Mars, Bloc Party nebo Amandu Palmer, připravuje na nápor návštěvníků. „Když jsme rozhodovali o tom umístit druhou hlavní scénu do obřího stanu, netušili jsme, že správnost tohoto kroku se ukáže ještě před samotným festivalem,“ říká Michal Thomes, ředitel Rock for People, podle nějž by ani deště neměly narušit hudební produkci: „I když jsou předpovědi na příští týden příznivé, počítáme se všemi variantami. Už nyní celý prostor Festivalparku i okolí připravujeme tak, aby očekávaných 30 tisíc návštěvníků prožilo skvělý ročník.“

rock for people


Připraven je rovněž line-up, který čítá na 200 položek. A nezahrnuje ještě taková lákadla jako každonoční fire a cirkus show souboru Amanitas, Live Jukebox (tedy přívěs s muzikanty hrajícími na přání) nebo řadu hudebních nebo tanečních vystoupení na hlavní runwayi. Posledním potvrzeným jménem na velké stage se stala mladá britská synth-popová zpěvačka Chlöe Howl, která rozčeřila hladinu zájmu ve Velké Británii teprve ve druhé polovině loňského roku. A s o to větší intenzitou nyní (za podpory renomovaného hudebního vydavatelství Columbia) stoupá vzhůru. Podle mnohých se její skladby Rumour a hlavně No Strings stávají hity letošního léta.

Na Rock for People jsou až do víkendu v předprodeji vstupenky za 1 650 Kč, respektive po registraci za 1 550 korun. Na místě bude lístek k mání za 1 800 Kč. Jednodenní vstupné začíná na 750 Kč, respektive na 390 Kč na poslední den. Finální program najdete na www.rockforpeople.cz.


Text: Sima a Jihli
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání