Kontejnery oživí sedm českých měst

kontejnery 2013Festival Kontejnery K světu se v následujících čtyřech týdnech rozjede do sedmi českých měst. Veřejné prostory zaplní desítky skladových kontejnerů a návštěvníci akce se můžou těšit na bohatý doprovodný program. Ať už půjde o prezentace zajímavých projektů, přednášky, workshopy či různá hudební vystoupení. Rozhodně si nenechte tento festival ujít.


Občanské sdružení K světu si dává za cíl oživit veřejný prostor ve městech. Celý projekt se zrodil v Plzni, kterou zaplaví největší počet kontejnerů. Také díky podpoře týmu projektu Plzeň - Hlavní město kultury 2015 jich bude po městě rozeseto přes třicet. Dále se na zajímavé akce můžou těšit zájemci v Praze, Brně, Ostravě, ale také ve Zlíně, Olomouci a Mariánských Lázní.

V hlavním městě budou kontejnery umístěny od 10. května do 1. června v sedmi lokalitách. Na Letné, Karlově náměstí, Ovocném trhu, Václavském náměstí, v Karlíně, na Folimance a kampusu ČVUT. Program vždy navazuje na ráz daného místa. Propojovacím bodem bude kontejner na Václavském náměstí, odkud bude možné sledovat pomocí on-line přenosu dění v ostatních městech. V každém z nich bude jeden takový kontejner.

 

kontejnery 2013


Spolu s festivalem pořadatelé podporují také ekologický způsob dopravy po městě. V Praze proběhne cyklojízda napříč místy, kde budou umístěny kontejnery. V Plzni bude lidem zdarma k dispozici k zapůjčení stovka koloběžek. Mezi doprovodné akce festivalu patří také různé přednášky, prohlídky, výstavy, performance, workshopy, filmové projekce, ale i hudební vystoupení. Více informací o celém festivalu najdete na: www.ksvetu.cz.



Text: Pavel Urban
Foto: K světu





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání