Další cirkusová hvězda zamíří na Letní Letnou

Letní letnáPo slavném kanadském souboru 7 Fingers je znám další interpret, který bude účinkovat na letošní Letní Letné. Francouzský cirkusový soubor Cirque Galapiat přiveze do pražských Letenských sadů výjimečné představení Risque ZérO, kde hlavní roli hraje riziko a nebezpečí. Diváci se zde budou moci ponořit do úžasu a neskutečné podívané.


Letná se ponoří díky nové cirkusové show do atmosféry úžasu a okouzlení. Mistrovské žonglování s kužely, noži i sekyrkou, akrobacie nejen na tyči, ale i ve vzduchu, a nebezpečné skoky za doprovodu živé hudby, která se bude prolínat s divadlem a humorem. To vše bude součástí neuvěřitelného a jedinečného představení.

Letní letná„Risque ZérO je plné překvapení, hravosti, rizika a pokaždé nabídne jedinečnou podívanou. Před vámi na jevišti jsou totiž skutečné lidské bytosti z masa a kostí, které mají téměř sebevražedné sklony. To, co na začátku vypadá jako dětské hry, se mění v představení, ze kterého dýchá reálné nebezpečí vlastní nejen novému cirkusu, ale i životu jako takovému,“ líčí Jiří Turek, ředitel festivalu.

Risque ZérO není o rizicích a možných nebezpečích, riziko je přímo jeho základ a hnací síla, která zanechává u diváků pocity údivu a nechává je se zatajeným dechem v očekávání, co dalšího přijde. Na kulatém jevišti v barevném cirkusovém stanu se při představení schází šest různých osobností. Každý jednotlivec má odlišný charakter, dovednosti i vlastní vidění světa. Ovšem jejich různost je zásadním prvkem, který je drží pohromadě. Výsledek, který díky spojení jejich umu vzejde, je tím, co předvádí před diváky. „A také závrať a úžas, které budete pociťovat při pohledu na to, co šest herců na pódiu dokáže,“ uvádí Jiří Turek.

Soubor Cirque Galapiat tvoří šest absolventů cirkusových škol Ecole Nationale des Arts du Cirque v Rosny-Sous-Bois a Centre National des Arts du Cirque v Châlons-en-Champagne. Od roku 2010 uvádí představení Risque ZérO ve vlastním stanu pro 350 diváků.

Letní letnáPo úspěšném loňském ročníku se letos opět Mezinárodní festival nového cirkusu a divadla Letní Letná přesune spolu s dalšími zahraničními hvězdami do okolních regionů. V červnu a červenci se vydá na cestu do Olomouce (8.–10. června, Korunní pevnůstka), nově do Ústí nad Labem (25.–27. června, areál letního kina) a stejně jako loni poctí svou přítomností jihočeské Lipno (1.–7. července, Lipno nad Vltavou, pod lanovým centrem). V Praze bude k vidění od 19. 8. do 2. 9. Diváci budou mít možnost vidět představení vynikajícího italského umělce, mima, klauna, autora i režiséra v jedné osobně Paola Naniho se slavným představením Dopis, které získalo velkou řadu cen na mezinárodních festivalech. Na Lipno navíc přijede švýcarský klaunský soubor Compagnie Due.

Zdá se, že letošní ročník bude ve znamení velkého cirkusového opojení a diváci se budou moci nechat unést nejrůznějšími akrobatickými kousky. Hvězdy v podobě žonglérů, bavičů a kaskadérů rozzáří manéž i oči všech přihlížejících. Představení souborů, jako jsou 7 Fingers a Cirque Galapiat, budou jistě nezapomenutelným zážitkem pro všechny nadšence neobvyklé zábavy.


PŘEDPRODEJ VSTUPENEK:

E-SHOP LETNÍ LETNÁ:
7 Fingers - 570 Kč
Cirque Galapiat - 540 Kč
(předprodej do 16. 8. 2012)

SPOLEČNOST MESSENGER:
7 Fingers - 610 Kč
Cirque Galapiat - 575 Kč
(s dovozem do práce a domů zdarma)

SPOLEČNOST TICKETPRO
7 Fingers - 610 Kč
Cirque Galapiat - 575 Kč

LAST MINUTE
7 Fingers - 550 Kč
Cirque Galapiat - 520 Kč
(prodej na místě a v e-shopu Letní Letná od 17. 8. 2012)

 



Text: Aneta Patáková
Foto: Letní Letná





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání