Každý den, šťastný den může mít každý z nás!

divadlo kalichDivadlo Kalich uvedlo 11. června 2014 premiéru komedie Každý den, šťastný den!  Autorem hry je estonský herec, dramatik Jaan Tätte, který v nadsázce popisuje svéráznou léčbu manželské nudy. Pánové se měli možnost zasmát sami sobě a ženám sloužila hra k zamyšlení nad vlastním životem.


V hlavní roli Anety se představila Barbora Hrzánová. Její nudné manželství jí přestalo bavit a rozhodla se pro zcela originální osvěžení jménem Manfered v podání Zbigniewa Kaliny. Tento mladý okouzlující muž umí krásně mluvit a hlavně duševně souznít se spřízněnou osobou.  Zkrátka je to úplně obyčejná žena toužící po lásce a pohlazení.

Manžel Fred, kterého ztvárnil Libor Jeník, je zase zcela klasický, nudný a obyčejný partner. Pro zábavu a osvěžení nudy má sousedku Annu (v alternaci se střídá Helena Lapčíková a Pavla Rychlá – Vojáčková), což mu pomáhá po řadu let ke zpestření, i když pouze v rámci slušnosti. Svou ženu má rád a nehodlá ji podvádět. Anetě leze Anna po dlouhá léta na nervy. Dokonce se přestěhuje, aby byla stále v blízkosti jejího manžela. Tajně jej totiž miluje, peče mu koláče a snaží se ho svést, což se jí nikdy nepodaří.

 

divadlo kalich


Aneta se zamiluje, ale nechce zničit rodinu a rozvádět se. Z toho důvodu navrhne společné soutěžení ve třech i s milencem, který vlastně ani pořádným milencem není. Manžel jí má moc rád a nakonec na nabídku přistoupí. Nastávají veselé situace, které si asi těžko někdo umíme ve skutečnosti představit. Na závěr se Aneta nedočká žádné vášnivé noci s milencem, po které tak moc toužila a zůstává sama zklamaná. Díky tomu však pochopí, že její manžel zase není tak špatný, i když je nudný a vrací se zpět do starých kolejí.

Osobně jsem byla z toho konce trochu smutná. Opravdu nemáme žádnou šanci mít manželství s ohněm a vášní na celý život? Musí se skutečně každý vztah jednoho dne dostat do mrtvého bodu, kdy se musíme rozhodnout, zda odejít nebo zůstat? Ještě bych velice ráda ocenila úžasný herecký výkon Barbory Hrzánové, která si svou roli patřičně užívala. Byla opravdu dokonalá a rozhodně táhla svým způsobem celé představení. V září máte možnost vyrazit do představení ve čtvrtek 18. září, kdy se bude opět hrát od 19 hodin.



Text: Martina Šmejkalová
Foto: Divadlo Kalich





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání