Víme, kdo přišel na konkurz rockové opery Klíč králů

Klíč králůDivadlo Broadway pořádně ožilo. Tentokrát to však nebyli diváci toužící vidět nejnovější představení Hamlet – The Rock Opera, které mělo před týdnem premiéru. V pondělí 26. března a také o den později mohl přijít do divadla každý, kdo chtěl ukázat, že má nějaký výjimečný talent, díky němuž by mohl účinkovat v připravované rockové opeře Daniela Landy Klíč králů. Ta bude mít V Broadwayi premiéru letos 10. října.


Olda Lichtenberg se s manžely Landovými dohodl na uvedení jejich díla již před lety. Původně mělo mít filmovou podobu, jiný název, ale jak se nechal Daniel Landa slyšet, nyní přišel vhodný čas na to, aby mohl dát svému nápadu ten správný rozměr. Důvod? Příběh má být značně kontroverzní. „Nemám rád prázdnou zábavu, na to dnes rozhodně není atmosféra. Je potřeba, abychom si spoustu věcí uvědomili. To je asi to, co chci divákům dát, samozřejmě zábavnou formou. Někteří budou asi hodně překvapení,“ přiblížil autor Klíč králů.

Klíč králůZvolený žánr sci-fi/fantasy poskytne Landovým velké umělecké možnosti, a tak si provedení žádá rozsáhlou výtvarnou scénu. To je také jeden z důvodů, proč byla pro rockovou operu zvolena scéna Divadla Broadway. „Těšíme se na větší prostor a vymoženosti, které jsme doteď při svých inscenacích neměli,“ prozradila Mirjam Landa, která do uměleckého týmu přivedla divadelníka z USA Steva Josephsona a dále nastínila. „Se Stevem jsme se seznámili na divadelním festivalu v Edinburghu. Má obrovské zkušenosti z londýnské muzikálové scény a z Broadwaye v New Yorku. Pracoval s Georgem Lucasem a Stevenem Spielbergem. Je to pro nás velký skok dopředu. Chceme konečně uvést dílo, které bude srovnatelné s inscenacemi v cizině. Kromě toho, že se Josephson ujme choreografie, bude nám radit také po výtvarné stránce.“

Divadlo Broadway vypsalo na pondělní a úterní dny konkurz na obsazení. Mezi těmi, kteří přišli zkusit štěstí, byli například Vilém Čok, Václav Noid Bárta, Bohouš Josef, Ondřej Ruml, Kamila Nývltová, Tomáš Lölb, Martin Pošta nebo Michael Foret. Pokud vás zajímá více, podívejte se na fotky v galerii.

 





Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Cleopatra Musical (Martin J. Polák)





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání