Vánoční přání 2013: Jaký dáreček dostane na Štědrý večer Hassan, Zuzanka a Tedýsek?

splněné dětské přáníNezisková organizace Splněné dětské přání obdaruje letos o Vánocích 12 vážně nemocných dětí ručně vyráběnými panenkami, které vyrobily samy její představitelky. Výrobky jsou speciální především v tom, že jsou zhotoveny dle přání jednotlivých dětí. Dnes se můžete seznámit s poslední trojicí – slečna Zuzanka a kluci Hassan a Tedýsek jsou už celí nedočkaví a doufají, že i oni najdou pod stromečkem svou vytouženou panenku.


Maminka Naďa žije se synem v Ústí nad Labem. Je samoživitelka a veškerý svůj volný čas věnujeme handicapovanému Hassanovi, který je upoután na invalidní vozík. Chlapec se narodil s diagnózou DMO, má epilepsii, oční vadu a nosí brýle. Jinak je to zcela pohodový a veselý kluk, který moc rád plave, nebo jezdí s maminkou na výlety do ZOO. Od útlého dětství poslouchá dechovku, k tomu si notuje i zpívá. K této zálibě ho přivedl jeho dědeček, který již bohužel nežije. V televizi moc rád sleduje hudební pohádky, ale je také velký fanda do hokeje a fotbalu. Právě to inspirovalo Splněné dětské přání k výrobě speciálního panáčka – fotbalisty s dresem číslo dvanáct, neboť Hassánkovi je nyní 12 let. Těšíme se na jeho odezvu, zda mu sportovec udělal radost i na veselé fotky od stromečku, které nám maminka slíbila.

 

splněné dětské přání


Zuzanka se narodila v sedmém měsíci současně se sestřičkou Terezkou. Obě byly nedonošené a po porodu měla každá 1 440 gramů. Až ve čtvrtém měsíci byla lékaři vyřčena diagnóza, že Zuzka má dětskou mozkovou obrnu. Holčička prodělala mnoho operací dolních končetin. Bohužel i přes náročnou rehabilitaci a opakovanou lázeňskou péči se na nohy nikdy nepostavila. Zuzce je nyní 17 let a bydlí v Plzni. Je to velice společenská a usměvavá slečna. Ráda plave, jezdí na speciálním kole, zpívá karaoke a čte knížky. Maminka je na výchovu dvojčat od jejich 3 let sama. Byla velmi šťastná, když se dozvěděla, že Splněné dětské přání vybralo dceru mezi 12 dětí, které letos obdaruje. Výběr panenky byl v tomto případě zcela jasný, neboť Zuzanky hnacím motorem je její oblíbená zpěvačka Genny Ciatti, kterou objevila při představení muzikálu Děti ráje 2009 v Praze. Představení viděli již třikrát a jednou také navštívila muzikál Kapka medu pro Verunku, kde umělkyně rovněž působí. Neziskovou organizaci tedy čekal pořádně těžký úkol a to vyrobit panenku s podobou Genny. Doufáme, že se nám podaří splnit Zuzančin sen a rozzářit její krásné oči.

splněné dětské přání


Tadeášek je 6letý, šikovný a statečný kluk, který společně s rodiči a mladší sestřičkou Emmou již podruhé po velice krátké době opět bojuje s rakovinou. Celá rodina bydlí v Třebíči Borovině a věří, že i druhý boj všichni společně vyhrají a že rakovina se už nevrátí. Jejich vzájemná podpora i láska jim všem pomáhala v těžkých časech a bude tomu také i letos o Vánocích. Příběh vážně nemocného chlapce jsme při jeho první léčbě sledovali a moc nás potěšila informace, že je již zdravý a může opět nastoupit mezi děti do školky. Splněné dětské přání velmi zarmoutila informace o jeho současném zdravotním stavu a ještě navíc nyní před svátky. Volba dvanáctého dítěte do Vánočního speciálu byla jasná. Tedíkovi darujeme veselého oranžového Šášulku, který mu bude pomáhat při jeho léčbě a v těžkých dnech.

splněné dětské přání


Sponzorem speciálního kola neboli Vánočního přání je poradenská skupina APOGEO. Od ledna 2014 se na portálu Kulturní servis Puls dočtete, zda se nám podařilo potěšit vážně nemocné děti a dozvíte se o nich další zajímavé informace.

Kdo je poradenská skupina APOGEO?
„Jsme ryze česká poradenská skupina APOGEO Group s hlavním sídlem v  Praze a pobočkou Nicosii. Řadíme se počtem svých klientů a rozsahem služeb mezi nejvýznamnější specialisty v oboru mezinárodního daňového plánování v České republice. Dále poskytujeme služby v oblastech daní, auditu, účetního a mzdového poradenství, outsourcingu mezd, znaleckých služeb a management consultingu. Nedílnou součástí skupiny APOGEO je společnost SMART Office & Companies, která je pod značkou SMART Companies, nejvyhledávanější v oblasti trustových služeb a ready-made společností na trhu v 30 zemích po celém světě, a SMART Office, přední poskytovatel sídel a služeb virtuálních kanceláří. Stabilní zázemí skupiny APOGEO přináší nezpochybnitelnou jistotou nejen pro své zaměstnance a obchodní partnery, ale díky širokému a vzájemně navazujícímu portfoliu služeb především pro své klienty,“ prozradila Klára Sierra závěrem.


Text: Martina Šmejkalová
Foto: Dodal obdarovaný





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání