Vánoční přání 2013: Ježíšek zavítá také za Karolínkou, Veronikou a Markétkou

splněné dětské přáníSplněné dětské přání pečlivě připravuje 12 ručně vyráběných panenek, které potěší nemocné a handicapované děti vybrané do Speciálního kola nebo chcete-li Vánočního přání. Dnes se můžete seznámit se třemi krásnými holčičkami – Verčou, Markétkou a Kájou. Všechny jsou usměvavé, milé a umí rozveselit své nejbližší. Bohužel mají společné i ty, že každou z nich trápí velké zdravotní potíže. Rozzáří jim u stromečku originální dáreček jejich dětská očka?


Šestileté Karolínce jsou velkou oporou její prarodiče. Babička a děda, s nimiž žije v Kopřivnici, se o holčičku s láskou starají, prožívají s ní všechny radosti i starosti. Stejně tak věnují svou péči i jejímu bráškovi. Káju trápí problémy se svalovou hypotonií a dystrofií. Protože je to velká bojovnice, nevzdává se a se zákeřným onemocněním statečně bojuje. Každý den holčička poctivě a vytrvale cvičí. Každý den ji totiž posouvá k jejímu vytouženému cíli – moc by si přála chodit. Splněné dětské přání jí bohužel tento sen splnit nedokáže, ale může alespoň Karolínku podpořit v jejím úsilí. Víme o ní, že má velmi ráda pohádky a obzvlášť pak princezny. K Vánocům proto dostane panenku Princeznu oděnou do její oblíbené růžové barvy.

splněné dětské přání


Druhou dívkou, s níž se můžete seznámit, je Markétka. Po narození oznámili lékaři její mamince smutnou zprávu – dcerce bylo diagnostikováno onemocnění dobře známé pod názvem „Nemoc motýlích křídel“. Ta je velmi bolestivá a v současné době se bohužel nedá žádným dostupným způsobem vyléčit. V té době však ještě netušila, co všechno to bude pro její malou znamenat. Markétka bydlí s maminkou kousek od Mělníka v obci Tuhaň. Dozvěděli jsme se o ní, že na klasické panenky v načančaných šatičkách si příliš nepotrpí. Splněné dětské přání proto vyrobí pro holčičku Mazlíky do postýlky v její oblíbené růžové či fialové barvě. Snad tento nový kamarád zpestří Markétce volné chvíle a přinese jí mnoho radosti.

splněné dětské přání


Druhou trojici handicapovaných a nemocných dětí, které vám v rámci Vánočního kola představujeme, uzavře Veronika. Devítiletá dívka s těžkou mentální retardací bydlí v České Třebové s maminkou, která se o ni s něhou stará a snaží se zvládat na jedničku, i když je na tento náročný boj sama. Být samoživitelkou v dnešní době je velký oříšek. Pro děvčátko bude vzhledem k typu jeho onemocnění vyrobena speciální velká panenka s výrazným obličejem. Veselý vzhled jí dodá pestré oblečení, botičky i čepička.

splněné dětské přání


Sponzorem speciálního kola neboli Vánočního přání je poradenská skupina APOGEO. O dalších dětech, které Splněné dětské přání v rámci Speciálního kola obdaruje, se dozvíte už v pondělí 16. prosince. Více informací o Vánočním přání se dozvíte v článku "12 handicapovaným dětem se o Vánocích splní jejich přání".

Kdo je poradenská skupina APOGEO?
apogeo„Jsme ryze česká poradenská skupina APOGEO Group s hlavním sídlem v  Praze a pobočkou Nicosii. Řadíme se počtem svých klientů a rozsahem služeb mezi nejvýznamnější specialisty v oboru mezinárodního daňového plánování v České republice. Dále poskytujeme služby v oblastech daní, auditu, účetního a mzdového poradenství, outsourcingu mezd, znaleckých služeb a management consultingu. Nedílnou součástí skupiny APOGEO je společnost SMART Office & Companies, která je pod značkou SMART Companies, nejvyhledávanější v oblasti trustových služeb a ready-made společností na trhu v 30 zemích po celém světě, a SMART Office, přední poskytovatel sídel a služeb virtuálních kanceláří. Stabilní zázemí skupiny APOGEO přináší nezpochybnitelnou jistotou nejen pro své zaměstnance a obchodní partnery, ale díky širokému a vzájemně navazujícímu portfoliu služeb především pro své klienty,“ prozradila Klára Sierra závěrem.

 

Text: Kristýna Šmejkalová, Martina Šmejkalová
Foto: Dodal obdarovaný





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání