VYTVOŘTE SI NETRADIČNÍ VÁNOČNÍ PERNÍČKY

Kulturní servis Puls
Měli jste před Vánoci tolik práce a povinností, že jste nestačili upéct žádné cukroví? Nevěšte hlavu, i po svátcích je čas to dohnat! S Tescoma výrobky je pečení radost. Zapojte se do naší soutěže, ve které můžete vyhrát formičky na výrobu perníkového zvonku, vánočního stromečku nebo salaše s ovečkami.

 




Kulturní servis Puls

Ve spolupráci se společností TESCOMA vám přinášíme další, tentokráte vánočně zaměřenou soutěž. Pečení perníčků patří o svátcích k tradicím, které se u nás drží již po dlouhá léta. Někteří je používají jako dekoraci, jiní jako chutné cukroví. Na trhu se však letos objevila novinka! S Tescoma formičkami můžete vyrobit vánoční stromeček, zvonek, nebo dokonce salaš s ovčákem a jeho stádem. Pokud jste zvažovali, čím mile potěšit vaše známé a přátele, věřte, že vlastnoručně vyrobené předměty potěší nejvíce.



SOUTĚŽNÍ OTÁZKA ZDE



Kulturní servis PulsCo jste možná nevěděli
Výrobou perníků se dříve zaobírali řemeslníci perníkáři. Na jejich zhotovení původně používali vyřezávané dřevěné formy, teprve později s rozkvětem cukrářství postupně přešli na plechové, ty užíváme dodnes. Současné domácí cukroví, které připravujeme nejčastěji v období Vánoc či Velikonoc, však už nemá s původními perníky nic společného. Lišila se jak příprava, tak i samotná chuť. Původní receptury byly tajné, přísně střežené a předávané pouze vybraným nástupcům. Každý používal jiné speciality a ingredience, které mnohdy nebylo vůbec jednoduché pořídit. Dnes necháváme těsto odležet před zpracováním pouze pár dní, dříve to byla otázka několika měsíců, dokonce i let.












Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Tescoma

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání