Skupina ABBA STARS pokřtila své třetí CD!

Abba StarsV pátek 26. října proběhl v pražském klubu Hard Rock Cafe křest nové desky ABBA STARS 2012. Patrony nového díla se stali vzácní hosté Vendula Svobodová a František Janeček. Výtěžek z celé akce poputuje na kampaň Pinktober, který bojuje s rakovinou prsu.


Páteční večer se v Hard Rock Cafe nesl ve znamení 70´ a 80´ let. Na parket zavítala česká revivalová skupina ABBA STARS v plném složení. Půvabné zpěvačky Petra Peterová a Beatrice Todorová, kytarista a zpěvák Dan Dobiáš a klávesista Michal Vaněk. Představili svou v řadě již třetí desku, a tak to pořádně oslavili.

Abba StarsAlbum získalo prosté jméno ABBA STARS 2012. „To abychom si snadno pamatovali, kdy jsme CD vydali,“ komentuje s úsměvem kytarista Dan Dobiáš. Kmotry nové desky se stali Vendula Svobodová a hudební producent František Janeček, kteří popřáli novému přírůstku úspěch a především dobrý prodej. Poté všichni společně polili na pódiu CD a přiťukli si šampaňským. Tak se stalo oficiálně součástí rodiny.

Program večera byl opravdu napěchovaný oldies hity, na které si každý mohl zatančit. Nechyběly hudební pecky jako „Mamma Mia", „Money Money Money" nebo „Take A Chance On Me". Fanoušci Abby si zazpívali spolu s kapelou také „Dancing Queen", „Super Trouper", „Chiquitita" a „Voulez-Vous". Jako přídavek si obecenstvo vytleskalo poslední song „Thank You For The Music", kterým kapela zakončila večer.

Abba StarsSkupina se předvedla celá v bílém. Členové na sobě měli bílá kimona s modrými, zelenými a červenými pruhy. Zpěvačky během představení  vystřídaly stříbrné klobouky, bílá péřová boa a na závěr songu „Money Money Money" rozhodily do publika „abbovské" peníze. Přesné kopie jemných kimon, které na sobě měla skutečná ABBA, dodaly na věrohodnosti.

Koncert byl zároveň charitativní akcí a podpořil tak kampaň Pinktober. Ta se již po dlouhou dobu snaží bojovat s rakovinou prsu. Celý výtažek ze vstupného poputuje přímo do nadace.

Letošní turné však není výjimečné pouze vydáním nového alba. Kapela na podzim oslaví svůj tisící koncert a to teprve bude párty! Milovníci ABBA STARS by si rozhodně neměli nechat ujít jedinečnou příležitost oslavit s nimi jejich koncertní milenium.

 



Text: Kristýna Kubišová
Foto: Oficiální foto skupiny





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání