Multižánrový Open Air Festival získává finální podobu

Open Air FestivalOblíbený Open Air Festival, který se už potřetí uskuteční na letišti v Panenském Týnci nedaleko Loun, se zas o něco přiblížil. Vedle nepřeberné nabídky hudby všech oblíbených stylů se mohou pořadatelé festivalu pochlubit i oceněním za starost o dopady svého počínání na životní prostředí. Zajímají se také o muzikanty, kteří teprve klečí na startu své velkolepé kariéry.


Open Air Festival sice není na české festivalové frontě žádný veterán, zato se zařadil mezi, a teď podtrhuji, světovou špičku, a to díky péči o pořádek, čistotu a ekologii. Před komisí soutěže A Greener Festival Awards obhájil loňskou cenu a octl se tak na seznamu doporučených akcí, mezi nimiž nechybí například britský Sonisphere a další festivaly z Austrálie, Finska, Kanady nebo USA.

Open Air Festival„Těší nás, že zelený koncept umožnil na festivalu vytřídit více než 90 % vyprodukovaného odpadu. Letiště nedaleko Panenského Týnce tak i v průběhu třídenní akce připomínalo zelenou louku a nikoliv kelímkové smetiště. Je tak jasně vidět, že se i takhle velké akce dají uspořádat bez nepříznivých následků na prostředí, kde se konají,“ uvedla Dana Dvořáková ze společnosti Telefónica O2. „Díky samozřejmě patří také návštěvníkům,“ dodala.

Open Air Festival si zakládá také na svém multigeneračním zaměření. Zábavu zde najdou nejen „běžní“ milovníci hudby a piva, ale i celé rodiny s dětmi, téměř nevídaně bohatý doprovodný program je na festivalu samozřejmostí. Na své si přijdou zejména sportovci, pro něž je připravena spousta aktivit od živého stolního fotbalu až po mírný astronautský trénink. Dáváte-li přednost raději klidnějším aktivitám, můžete si zkusit namalovat obrázek, anebo si hodit šlofíčka v houpací síti.

Vedle proslulých českých i zahraničních hudebníků, o kterých jsme se zmiňovali už v článku Open Air Festival láká na Fatboy Slima i skotskou písničkářku, dostanou šanci na pódiích letního festivalu také prakticky neznámé kapely a hudebníci, kteří se dostanou do nejužšího výběru soutěže Český YouTube Fest. Ten pořádají Ochranný svaz autorský (OSA) společně s hudebním magazínem iReport a českým Googlem. Pět nejlepších dostane šanci vystoupit na nejznámějších českých festivalech, vedle Open Air Festivalu třeba i na Jam Rocku, United Islands, Prague City Festivalu, Rock for People nebo Sázavafestu.

 

 


Text: Jitka Hemelíková
Foto: Open Air Festival





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:



 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání