Lucie Šoralová: „Zvířecí role byla velká výzva.“

MauglíŠestatřicetiletá Lucie Šoralová je muzikálová herečka, která se v rozhovoru pro Kulturní servis Puls svěřila, co pro ni na roli matky vlčice v novém muzikálu Mauglí bylo nejtěžší a jakou roli by si v něm zahrála nejraději. Muzikál uvede v premiéře Divadlo Kalich již 12. září.


Muzikál Mauglí se začal připravovat v roce 2010. Od kdy se na něm podílíte vy?
„Příprav jsem se chtě nechtě účastnila od začátku, protože Ondřej (Soukup, hudební skladatel, partner Šoralové) nosil práci domů. A když tvořil demo nahrávky, využil toho, že mě měl doma a mohu mu je nazpívat. Takže aniž bych věděla, jestli pak budu účastná samotného představení, tak jsem se podílela takhle na přípravách."

Kdy jste se tedy dozvěděla, že si v muzikálu zahrajete?
„Že budu hrát, jsem se dozvěděla samozřejmě až po konkurzu. Absolvovala jsem ho společně se všemi ostatními herci z divadla, a nakonec to teda vyšlo a hraju matku vlčici."

Co je pro vás na té roli nejtěžší? Byla to choreografie nebo spíš texty?
„Mně se nezdá, že by tam zrovna moje role měla nějaké těžké pohyby. Kromě té chůze po špalcích, ta je docela zábavná. Ale nejtěžší pro mě je, že je to takový protiúkol. Protože i když se mě ptali, v čem si tak umím představit sebe, tak já bych spíš uměla jako přirozenější ztvárnit kočičí šelmu. Takže pro mě bylo vlastně nejtěžší, že jsem si neuměla představit, co je pro vlka nejvíce charakteristické."

A jak jste se tedy do role vžívala?
„Hledala jsem a všech jsem se ptala, co by udělali. Tak doufám, že to nakonec vypadá jako vlk, nebo aspoň takový kočkopes (smích)."

Mauglí

Takže je pro vás těžší nazkoušet zvířecí roli než lidskou?
„Ta zvířecí role byla velká výzva. Moc jsem se na to těšila. Ale říkám, že zrovna toho vlka jsem si neuměla představit, co je pro něj charakteristické. Kdyby mi řekli: ‚Jsi tygr, jsi puma, jsi kočka, jsi šakal,' tak mě hned něco napadne, ale zrovna u toho vlka nevím, co. I ten pes je třeba víc takový hravý, vlk je takový rovný, strohý, přímý a do toho ještě velmi důstojný."

Ženských rolí v muzikálu Mauglí mnoho nenajdeme, kdybyste si ale měla vybrat jinou ženskou roli, která by to byla?
„Ženskou žádnou, vážně tady nic moc není. Kromě mé role je tu role mladé dívky. Ale to má být patnáctileté děťátko. Takže to už je mimo mě dávno (smích)."

A kdybyste si mohla vybrat jakoukoliv jinou roli?
„Kdybych si opravdu mohla vybrat jakoukoliv roli, tak bych samozřejmě byla tygr Šér chán nebo panter Baghíra, prostě bych si vybrala spíš nějakou mužskou roli."

 



Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Divadlo Kalich





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání