GAME ON: Největší výstava o historii videoher

game on kulturní servis pulsPřijď si zahrát na více než 150 herních zařízeních, tímto sloganem lákají pořadatelé herní fanoušky na vskutku jedinečnou expozici. Největší a nejúspěšnější výstavu o historii her a herních zařízení dle dostupných údajů doposud navštívilo více než 3,5 milionu lidí ve více než 30 světových metropolích. Kdo by nechtěl zavzpomínat na staré dobré časy, kdy vládly digihry a jednou z nejoblíbenějších postav byl Super Mario.


Hala číslo 40 nacházející se v pražské Holešovické tržnici se proměnila k nepoznání. Na výstavní ploše větší než 2 tisíce metrů čtverečních najdete od 21. září více než 150 hratelných her a herních zařízení, které vznikly v období od roku 1960 po současnost.

Vystavené exponáty si můžete osahat, vyzkoušet nebo si jen připomenout dobu svého mládí. Navíc se dozvíte i spoustu zajímavých informací, které jste možná netušili. Například? Věděli jste, že se Lara Croft jmenovala Laura Cruz, ale Britové hledali příhodnější jméno, a tak ji s pomocí telefonního seznamu přejmenovali. Ano, Lara Croft skutečně existuje! Žije v anglickém Derby v hrabství Derbyshire. Za zmínku stojí také Super Mario, který se stal díky 40 milionům prodaných kopií nejprodávanější videohrou vůbec. A jaký je rekord v jejím zdolání? Loni ho trhnul hráč s přezdívkou Darbian, který ji pokořil za neuvěřitelné 4 minuty 57 sekund a 26 setin sekundy.

Výstavu GAME ON můžete navštívit do 31. prosince 2017. Otevírací doba je od pondělí do pátku v čase 12 – 21 hodin a o víkendu 9 – 21 hodin. Vstupenku lze zakoupit na místě i online. Základní vstupné pro dospělého je 350 korun, senioři zaplatí 250 korun, děti do 15 let 250 korun a pokud máte ratolesti do 110 cm, budou mít vstup zdarma.

 

game on kulturní servis puls



Text: Mia
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání