Praha 3 pořádá 20. ročník Vinohradského vinobraní

kulturní servis pulsMimořádná degustační příležitost čeká 16. a 17. 9. na náměstí Jiřího z Poděbrad milovníky dobrého vína a burčáku. Na již 20. ročníku Vinohradského vinobraní budou moci návštěvníci ochutnat především vína z menších vinařství Čech a Moravy, která budou doplněna i o zahraniční jména. Bohatý kulturní program vyvrcholí v pátek od 20 hodin vystoupením kapely The Tap Tap a v sobotu večerním koncertem zpěvačky Anny K.


Degustovat mohou návštěvníci víno jak z osvědčených vinařství, tak i rodinných malých podniků, kde se výrobci zaměřují na specifickou chuť. Nebudou chybět bílá, růžová a červená vína a pochopitelně bude k dostání také tradiční burčák. Před kostelem Nejsvětějšího Srdce Páně představí svoji nabídku sklepy, které patří k našim vybraným vinařstvím. Vinohradské vinobraní není ale jen o degustaci vína.

„Na letošním vinobraní se můžete těšit i na jedinečný kulturní zážitek. Po oba dny bude připravený bohatý program. V pátek vystoupí kapela The Tap Tap, v sobotu zpěvačka Anna K a další zajímaví interpreti,“ zve starostka Vladislava Hujová.

kulturní servis puls

Kromě zmiňovaných jmen se na Vinohradském vinobraní objeví řada dalších kapel. Páteční odpoledne zpestří Cimbálová muzika Michala Horsáka, která pobaví repertoárem skladeb z jihovýchodní Moravy a Slovenska. Poprockovou nálož slibuje nadějná formace Mydy Rabycad s energickým ženským vokálem a taneční rytmikou. V sobotu roztančí publikum skapunková kapela Žádnej stres žesťovými rytmy a supergroup Všichni svatí, sestavená ze špičkových muzikantů, která představí inteligentní pop rock.

Na náměstí Jiřího z Poděbrad bude připravený po oba dny doprovodný program pro děti – keramické dílničky a malování na obličej. K dispozici bude také lis na mošt, kde si děti budou moci samy připravit svůj nápoj a vyzkoušet si tak práci vinařů v praxi. Sortiment vína doplní různé laskominy jako bramborové spirály, valašské frgále, racletty, sýry, klobásy nebo oblíbené langoše. Kromě vína bude k dostání i mošt a další nápoje.

Vinohradského vinobraní na náměstí Jiřího z Poděbrad, které se koná 16. a 17. září začíná vždy od 12 hodin.

 


Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání