TV Barrandov a China Central Television podepsali Memorandum o porozumění

tv barrandovV pražském hotelu Hilton dnes proběhl slavnostní akt podepsání Memoranda o porozumění mezi společnostmi Empresa Media a Barrandov Televizní Studio a China Central Televison (CCTV). Memorandum podepsal majitel vydavatelství Empresa Media a předseda představenstva Jaromír Soukup a za čínskou stranu generální ředitel Čínského centra pro výměnu rozhlasových, filmových a televizních programů (CHNPEC), Dr. MA Runsheng. CHNPEC je dceřiná společnost CCTV.


„Memorandum je další přirozený krok, kterým společně se zástupci  China Central Televison deklarujeme naše vzájemné přátelství, mezinárodní spolupráci a především oboustranný zájem realizovat a sdílet kvalitní programový obsah. Dnešním podpisem navazujeme na smlouvu o vzájemné spolupráci v akviziční oblasti, kterou jsme uzavřeli v květnu letošního roku s Ministerstvem pro tisk, rozhlas, film a televizi Čínské lidové republiky“ uvedl k podepsání memoranda Jaromír Soukup, majitel a předseda představenstva společností Empresa Media a Barrandov Televizní Studio s tím, že si rozšiřující spolupráce velice váží a věří v její další prohlubování.

„Programová skladba je klíčovým předmětem memoranda. China Central Televison totiž získá pravidelná programová okna v rámci všech kanálů Skupiny Barrandov, kterou dnes tvoří televizní kanály TV Barrandov, KINO Barrandov a Barrandov PLUS,“ doplnila generální ředitelka TV Barrandov Marcela Hrdá.

tv barrandov

Kromě programového začlenění přineslo memorandum i příslib vzájemné spolupráce ve vývoji a výrobě nových televizních pořadů.

Spolupráce mezi TVB a CCTV v oblasti programové skladby začne v průběhu podzimního programového schématu letošního roku.„Těšíme se na oboustrannou spolupráci mezi TV Barrandov a CCTV v budoucnu," řekl Dr. MA Runsheng, a dodal: "Je to skutečně velký okamžik pro čínský i český mediální průmysl. Budeme se snažit, aby dnešek byl dobrým startem v sérii inspirativních úspěchů. CCTV má nejvíce vysoce kvalitních čínských programů, mnohé z nich budeme teď dabovat do českého jazyka. Doufáme, že splní rozmanité požadavky českého publika."


Text: Empresa Media
Foto: Médea





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání