Aviatická pouť opět v Pardubicích

kulturní servis pulsNejen milovníci letectví a historie si opět přijdou na své. Letošní, již pětadvacátá Aviatická pouť, znovu přivítá návštěvníky na pardubickém letišti. Uskuteční se o víkendu 6. a 7. června a přinese jedinečnou, téměř pětihodinovou podívanou, složenou jak z letových ukázek, tak z komponovaného pozemního programu.

 

Kromě historických letadel se předvedou též unikátní stroje z období druhé světové války. Mezi stroji bude také legendární americký dvoutrupý stíhač P-38L Lightning, který se loni nemohl kvůli technické závadě vystoupení na Aviatické pouti zúčastnit. Nyní však tohoto stříbrného krasavce návštěvníci budou moci konečně spatřit na vlastní oči.

kulturní servis puls

K vidění bude také dvoumotorový bombardér, námořní stíhač nebo akrobacie v podání Martina Šonky. Nebudou chybět ani dechberoucí stíhačky či vrtulníky. Vzdušnou podívanou doplní ze země vojenské jednotky v dobových uniformách a s válečnou technikou.

Kromě unikátní letecké přehlídky a akrobatických kousků pro vás budou připraveny stánky s občerstvením, dětské atrakce, výstavní a prodejní trhy nebo oblíbená zábava v podobě vyhlídkových letů. Nenechte si ujít unikátní nebeskou show! Více o programu na www.aviatickapout.cz

 


Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání