Mistři latinskoamerických tanců zamíří již po šesté do libereckého Centra Babylon

latinskoamerické tance babylon liberecLiberecké Centrum Babylon se od 29. října do 2. listopadu stane dějištěm šestého ročníku světového šampionátu v latinskoamerických tancích World Dance Championship 2014 federace WADF. Více než tisíc juniorských a seniorských tanečníků a různorodých tanečních skupin ze šestnácti zemí světa se utká o mistrovské tituly v mnoha disciplínách.


Smyslem šampionátu není soupeřit, nýbrž oslavit společně tanec, porovnat síly a uměním zaujmout diváky a porotu. Sólisté a taneční skupiny se během pěti dnů utkají o vítězství v kategoriích Standardní tance, Latinskoamerické tance Latino a Karibské tance, Scénické tance, Pompon Dance, Street Dance - Hip Hop, Break dance, Břišní tance, Step, Pop Dance - Disco and MTV Dance a Show choreografie.

Odborná i laická veřejnost se bude moci těšit na špičkové tanečníky z České republiky, Slovenské republiky, Francie, Polska, Srbska, Slovinska, Černé Hory, Rumunska, Maďarska, Itálie, Francie, Belgie, Anglie, Švédska, Běloruska a Ruska reprezentující více než 63 tanečních škol.

latinskoamerické tance babylon liberecPředvedené výkony zhodnotí odborná porota, v níž zasedne kromě zahraničních odborníků například profesionální hip hop tanečnice a dvojnásobná Mistryně světa v kategorii sólo ženský hip hop Michaela „Mickeyna" Pospíšilová či desetinásobná Mistryně České republiky v orientálním tanci, trojnásobná mistryně světa a mnohonásobná vítězka mezinárodních tanečních soutěží v belly dance Klára DAILA Jansíková. Šampionát navštíví i zakladatel federace World Artistic Dance Federation (WADF) a tvůrce speciálních párových tanců Nils-Håkan Carlzon.

World Dance Championship, který se již tradičně koná v Centru Babylon, jako jedna z mála světových soutěží umožňuje závodníkům, jejich doprovodu, porotcům i návštěvníkům čerpat veškeré služby včetně ubytování, stravování a potřebné zázemí pod jednou střechou. Kromě maratonu tanečních soutěží nabídne doprovodné semináře a workshopy, show a zábavné disco večery a mnoho dalších atrakcí.

Více informací o World Dance Championship 2014 naleznete na www.latinofestival.cz a www.worldartdance.com a samozřejmě také na www.centrumbabylon.cz

 


Text: Michaela Vrbová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání