Top Gear Live i přes vysoká očekávání nezklamal

top gearDiváci v pražské O2 aréně zažili 28. a pro velký zájem také 29. června 2014 divokou show plnou skřípějících pneumatik, kaskadérských kousků a pověstného humoru Jeremyho Clarksona, Richarda Hammonda a Jamese Maye. Kulturní servis Puls se byl na nedělní exhibici Top Gear Live také podívat. Oproti televiznímu magazínu, kde jsou vtipy i auta v rovnováze, zde šlo především o zábavu.


Čeští fanoušci motoristického magazínu Top Gear měli tento víkend 28. a 29. června poprvé možnost vidět Jeremyho Clarksona, Jamese Maye a Richarda Hammonda naživo. Tato britská trojka totiž přivezla do Prahy svou live show složenou z kaskadérských kousků, klipů z různých dílů televizního Top Gearu a nejpodstatnější části – soutěžení a scének slavných Britů.

Z pojízdné mini stage všichni pozdravili své fanoušky a pokusili se o několik slov a krátkých vět v češtině, které jim překládali pracovníci hotelového baru. James May tak třeba prozradil, že má malého pindíka a Jeremy Clarkson nedává spropitné. Pak už ale diváky oslnilo kaskadérské představení, kdy se v aréně proháněla dvě zapálená Subaru za písně Paint It Black a atmosféru dotvářela tanečnice chrlící oheň.

top gear praha 2014


Z řady dalších nebezpečných kousků stojí za zmínku atlet, který nejprve přeskakoval motokáry a následně i rozjetého Dodge Vipera. Za to si vysloužil ohromný potlesk. Naopak trochu chladnějšího přijetí se dostalo jezdci, který si z dvou jedoucích dodávek udělal rampy a na kole po nich skákal. Jelikož bylo nedělní vystoupení již třetí v řadě, aréna nebyla zcela zaplněná a je možné, že se únava podepsala i na vystupujících.

Přesto, že jde o precizně promyšlenou a natrénovanou show, jednotlivé části, kdy Clarkson, Hammond a May soutěží a vymýšlejí různé zlepšováky, působí autenticky a diváci to jednoduše milují. Hlasitý smích byl slyšet například, když Jeremy Clarkson vjel do haly na ve svém miniautě, vzápětí ho ovšem trumfnul James May, který své vozítko sestrojil z kolečkového kufru, celou soutěž ale vyhrál Richard Hammond. O jeho výtvoru se nedalo mluvit jako o autě ani s velkou nadsázkou, sestrojil totiž sedátko s dvěma vrtačkami, díky kterým se celý vehikl pohyboval.

Další vozítko, se kterým se trojka vrhla na improvizovaný okruh, byl žlutý Reliant Robin. Každé kolo se však některý z účastníků závodu převrátil a pohotový organizátoři měli o práci postaráno. Stejně jako při automobilovém fotbalovém utkání Česko x Anglie. Kdy nejprve Jeremy Clarkson vysekl poklonu, že České republika má v reprezentaci nejlepšího brankáře na světě Petra Čecha a vzápětí okomentoval ostudné působení anglického národního týmu na brazilském Mistrovství světa ve fotbale.

top gear praha 2014


Tým Británie se skládal z Clarksona, Hammonda a Maye a za Česko seděli za volantem dva kaskadéři a samozřejmě čtvrtá slavná postava, bez které by Top Gear nebyl úplný – Stig. Během několikaminutového zápasu padlo zhruba jedenáct gólů a padali samozřejmě i vtipy, kdy Clarkson po srážce se Stigem vystoupil ze svého červeného Suzuki a šel ho výstražně kousnout.

Celá show trvala bez různých sestřihů nejvtipnějších i nejnebezpečnějších okamžiků Top Gearu jen něco přes hodinu. I tak ale poměrně věkově rozmanité publikum odcházelo s nadšenými výrazy ve tváři.



Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání