Landa prohrál, nemá se ale za co stydět

gibu fight nightGalavečer GIBU FIGHT NIGHT – krev, pot, nečekaná vítězství i zdrcující porážka. Ve čtvrtek 12. června se v pražské Tipsport Areně sešlo na osm tisíc diváků, kteří dokázali vytvořit naprosto jedinečnou atmosféru. V nejočekávanějším zápasu podlehl zpěvák Daniel Landa  profesionálnímu zápasníkovi Riku Immonenovi.


Od pěti hodin odpoledne probíhalo deset zápasů Mistrovství České republiky Muay thai, které nabídly mimo jiné i dva dívčí souboje. Celé pásmo uzavřela obhajobou svého právě nabytého titulu - Petra Částková.

Samotné zápasy K-1 zahájil vítězstvím Martin Gaňo nad německým mladíčkem Maxem Baummertem. Výhra českého účastníka vyburcovala publikum a nastartovala báječnou atmosféru. Zdálo by se, že při takto tvrdém sportu není místo pro kreativitu, opak byl ale pravdou. Johan Beauséjour doslova přitančil do ringu a ukázal pár zdařilých tanečních kreací. Nicméně ani ty mu nepomohly ke zdolání českého zápasníka  - Martina Kohouta. Beauséjour jakoby ani nebyl po prohře rozmrzelý a z rohu ringu předvádí divákům salto.

První prohru v československých barvách zaznamenal Jiří Šenkýř, který nestačil na nizozemského Jasona Wilnise. Nutno dodat, že ačkoliv bylo zastoupení soutěžících originálně z afrických států nemalé, publikum se dokázalo vyvarovat jakýchkoliv rasistických poznámek a patří mu velký palec nahoru.

Jediný knockout, tedy úder, kdy je boxer odpočítán a neschopen dalšího boje, nastal při ze začátku relativně vyrovnaném souboji pro Ondřeje SPEJBLA Hutníka. Po zápasu nebyl SPEJBL schopen odejít po svých a členové jeho týmu Hanuman gym Praha ho museli odvést. Podlehl svému vzoru, svěřenci bývalého šampiona Remyho Bonjaskyho, jménem Danyo Illunga. Ten přitančil k bojišti s typicky africkým konžským kostýmem, který posléze vyměnil za šortky s německou vlajkou.

Team Bonjasky slavil další úspěch s Janoshem Nietlispachem a naplnil tak svá očekávání. Miroslav Cingel si vedl výborně, ale porota si výjimečně vyžádala jedno kolo navíc, které už pro Cingyho nedopadlo.

Hicham El Gaoui, jediný zápasník, který se nechává fotit s úsměvem na rtech a přívětivou tváří doplatil na svůj přátelský přístup pod náporem Jiřího Žáka.

Předposlední zápas večera dostal diváky do varu. Proti „Karpatské smrti“ nastoupil o poznání vyšší Tomáš Hron. Catalin Morosanu nasadil obrovské tempo a sázel údery rychleji než mlátička obilí. Hronovi způsobil tržnou ránu na obličeji, která si žádala několikeré ošetření lékařky. Morosanu vypadal se svým obličejem amerického buldočka téměř nezdolatelně, ale ve finále byl Hronem, s přezdívkou Chřestýš, doslova ukopán.

Nejočekávanější zápas celé akce začal až lehce před půlnocí.  Daniel Landa dokázal soupeři vzdorovat celá tři dvouminutová kola a vysloužil si tak uznání publika i soupeře. Zápas dokončil, i když si ošklivě poranil koleno a kulhal. Proti bývalé světové špičce obstál bez počítání, v posledních minutě vrávoral po ringu, ale držel se, nevzdával to. Ve věku 45 let to dokázal, naplnil tak jednu ze svých „kejklí“ a stal se motivací pro všechny sportovce nejen mladších ročníků.

 





Text: Alena Horáčková
Foto: Aleš Hrubý





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání