Pražská muzea se opět otevřou v noci a zdarma

pražská muzejní noc 2014V sobotu 14. června se znovu otevřou muzea po celé metropoli. Už 11. ročník Pražské muzejní noci nabídne v 69 objektech nevšední zážitky různého zaměření od 19 hodin do jedné hodiny po půlnoci. A to vše zdarma. Ani letos navíc nebude chybět bohatý doprovodný program.


Oblíbená akce se koná v Praze už od roku 2004. Loni se kvůli povodním uskutečnila až v září, letos se ale opět vrací na červen. Navíc má být o víkendu velmi teplé počasí. Letos se do Pražské muzejní noci zapojí třicet devět muzeí, galerií a dalších kulturních institucí v celkem devětašedesáti objektech.

Kromě vstupu do všech těchto míst zdarma (s výjimkou NKP Vyšehrad, kde se platí symbolická koruna) bude tradičně bezplatná také autobusová doprava. K dispozici bude jedenáct linek, které vás dopraví do všech zapojených objektů. Centrálním přestupním bodem bude opět náměstí Jana Palacha u stanice metra A Staroměstská. Pouze linka číslo 11 pojede ze Smíchovského nádraží.

pražská muzejní noc 2014


Na návštěvníky všech institucí a budov čeká také bohatý doprovodný program. Kromě celé řady hudebních vystoupení, jako například Dixielandu Hudby Hradní stráže, jsou připraveny také přednášky, výstavy, workshopy či autorská čtení. To obstará třeba Iva Procházková. Zkrátka nepřijdou ani děti. Pro ně budou nachystány třeba i divadelní představení, různé soutěže, ale i dětská střelnice v Armádním muzeu na Žižkově.

Na oficiálních stránkách akce www.prazskamuzejninoc.cz se dozvíte nejen seznam všech institucí, ale sami si můžete sestavit svůj osobní sobotní program v aplikacích Moje muzea a Moje noc. Seznam vašich vytipovaných objektů můžete také sdílet s přáteli na Facebooku.


Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání