Vydejte se o víkendu k vodě – Vltava se promění ve veslařskou dráhu

praha primátorkaVětšinu roku je její hladina klidná a čeří ji jen výletní parníky, šlapadla a labutě, o prvním červnovém víkendu ale bude na Vltavě pořádně rušno. Sjedou se k ní nejlepší čeští veslaři, mezi kterými nebudou chybět ani olympijští vítězové Mirka Knapková a Ondřej Synek, aby změřili své síly.


Od pátku 6. do neděle 8. června bude totiž nejdelší tuzemská řeka dějištěm jednoho z nejstarších veslařských závodů v Evropě. Legendární Primátorky, které letos vstoupí do druhé stovky své existence, již tradičně startují u Veslařského ostrova a slibují napínavou podívanou i zábavu pro celou rodinu.

Zatímco hladina Vltavy se v centru Prahy změní v závodní dráhu, atmosféra na jejích březích si v ničem nezadá s tou, která panuje na nejslavnějším veslařském závodu, v němž se každoročně utkávají posádky britských univerzit z Cambridge a Oxfordu.

I tuzemské vody nabízí atraktivní podívanou a to dokonce za účasti zlaté medailistky z Letních olympijských her v Londýně Mirky Knapkové a dvakrát stříbrného olympionika Ondřeje Synka. Ti budou obhajovat svá loňská prvenství. Jenže díky zrádné zatáčce pod vyšehradskou skálou, v níž se jim může jediný špatný manévr krutě vymstít, nemají výhru jistou ani zkušení olympionici.

 

praha primátorka


Přijďte je proto podpořit a pomoct jim vybojovat další cenné vítězství. O dramatické okamžiky, při nichž rozhodují centimetry a setiny vteřin, nebude během 101. ročníku dozajista nouze.

Primátorkám už dávno nepatří jen neděle, od pátku 6. června se závodů pojede hned několik - od stále populárnějších Univerzitních osem až po ženské a veteránské osmy, Jarní skulérský závod Rössslera-Ořovského nebo závody na skifu.

Neděle 8. června pak bude ve znamení velkolepého finále závodu mužské osmiveslice o putovní Primátorský štít. A protože Primátorky lze bez nadsázky označit za veslařský svátek, nebude chybět ani doprovodný program. Nenechte si proto ujít jedinečnou sportovní událost, které s nadšením přihlíželo a přihlíží už několik generací. Do další stovky vstoupí Primátorky o prvním červnovém víkendu. Více informací na www.primatorky.cz



Text: Tomáš Leixner
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání