Hollywoodské hvězdy lákají fanoušky do centra Prahy

muzeum madame tussandsBrad Pitt s Angelinou Jolie, George Clooney či Nicole Kidman. Tihle všichni slavní herci jsou v České republice. Můžete se s nimi i vyfotit, ale podpis vám nedají. Jsou totiž jen odlití z vosku. Díky světoznámé značce Madame Tussaud se na nejbližší týdny a měsíce stali součástí výstavy voskových figurín ve Wax Museu v Praze, která je plná dalších velkých osobností z různých oblastí.


Už ve výloze se na vás směje akční hrdina Bruce Willis, jeden ze speciální sbírky zapůjčené Madame Tussaud. Malebné výstavné prostory jsou rozesety do několika pater a mají velmi zvláštní atmosféru. Když od pokladny sejdete po schodech dolů, nejdříve jsou figuríny seřazeny chronologicky. Od prastarých řemesel se přechází k prvním velikánům českých zemí z dávné minulosti. Setkáte se tedy třeba s Jany Žižkou a Husem. Nad nimi pak v další místnosti bdí Karel IV. a všechny jeho ženy, které vám na první pohled přijdou úplně stejné.

Při sekci věnované vládě Rudolfa II. si vzpomenete na film Císařův pekař a pekařův císař. Je tady Mistr Hanuš, magistr Kelley, ale i Tycho de Brahe. Také další dobová vlna přináší velké hvězdy spojené s Prahou, tentokrát z uměleckého světa. Sedí kde Franz Kafka či Alfons Mucha, ale najdete zde i Wolfganga Amadea Mozarta. Co vás určitě dostane, je tribuna světových diktátorů. Na ní stojí s drsnými výrazy Lenin a Stalin, kteří ještě drží rudé karafiáty, vedle nich ale na vás koukají také Mao Ce Tung, Fidel Castro a vše korunuje ve speciální vitríně rozeřvaný Adolf Hitler.

Svojí místnost mají také slavní čeští sportovci. Ovšem například u Jaromíra Jágra je vidět, že ne všechny figuríny se zcela povedou. To, na co se však všichni těší, je speciální kout věnovaný Hollywoodu. Ten se nachází u českých prezidentů Masaryka, Havla a Klause. A tak trochu ho otvírá opět dost nepovedený Miloš Forman. Právě na figurínách zapůjčených z Madame Tussaud je vidět ten obří kontrast.

Vždyť třeba Angelina Jolie má dokonce přesné tetování jako ve skutečností. U Nicole Kidman to měli tvůrci snazší, protože její opravdový výraz je kvůli botou také podobně strnulý. Sympatie ale rozhodně vzbuzuje sedící George Clooney a také na kole jedoucí E. T. mimozemšťan. Na fotku s těmi všemi hvězdami si ale dost počkáte. Celou výstavu, která pak končí česko-světovým mixem hudebníků a zpěváků (Gott, Jagger, Presley), projdete za slabou půlhodinku, ale místnost s hollywoodskými hvězdami vám návštěvu muzea prodlouží třeba o dalších dvacet minut.

Tolik známých osobností na jednom místě pochopitelně jen těžko uvidíte a šance vyfotit se s nimi je rozhodně taková malá náplast před splněním snu zvěčnit se s jejich živými vzory (tedy u těch, kteří ještě žijí). Pokud se chcete mezi tuto plejádu hvězd umístěnou nedaleko Staroměstského náměstí vypravit, pak můžeme návštěvu jen doporučit. Plné vstupné vyjde na 160 korun, zlevněné na 100 Kč.

 





Text: Pavel Urban
Foto: Pavel Urban





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání