Kavárna POTMĚ vyráží potřetí na turné

světluškaČernočerný autobus, ve kterém se nachází unikátní Kavárna POTMĚ, se opět rozjede po českých městech. Jeho cesta začala v pondělí 5. května na pražském Náměstí Míru. Dát si kávu a přispět tak na Nadační fond Světluška ale můžete až do října.


Tento netradiční autobus, který je jediný svého druhu, se rozjíždí už na třetí turné. Ve dvou předchozích ročnících najezdil 6000 kilometrů a navštívil 19 různých míst. „Jsme moc rádi, že kromě Prahy můžeme tento nevšední zážitek přivézt také lidem v regionech a těší nás odezva, kterou dostáváme,“ řekl ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu Přemysl Filip.

Slavnostní otevření autobusu uváděla Jolana Voldánová. „V této kavárně nic neuvidíte, ale zkusíte si, jaké to je řídit se ostatními smysly,“ prohlásila na úvod známá moderátorka. A herečka Barbora Poláková, která byla jedním z prvních návštěvníků letošního ročníku, ji doplnila: „Loni jsem dělala rozhovory před tím, než jsem šla dovnitř a ukázalo se, že byly naprosto bezpředmětné. Když jsem vylezla, měla jsem úplně jiné pocity.“

 

Světluška


Po hlavním městě se autobus s kavárnou, ve které je 18 míst, zastaví v Českých Budějovicích, Litomyšli, Zlíně, Ostravě, Jičíně, Olomouci a Brně. Celé turné trvá až do 6. října. Uvnitř se o vás postarají vyškolení nevidomí pracovníci. První káva nebo jiný nápoj stojí 140 korun a v této ceně máte také hrníček, který si můžete odnést. Částka putuje na konto Světlušky. „Stejně jako u Běhu pro Světlušku jsme si dali cíl vybrat přes milion, tak si ho nesměle dáváme také pro Kavárnu POTMĚ,“ dodal Přemysl Filip.

Mezitím můžou podobný  nevšední zážitek okusit také návštěvníci v Praze, kteří nestihli autobus na Náměstí míru. Tradiční stálá Kavárna POTMĚ totiž bude stát od 5. do 18. června na Ovocném trhu. Více informací a podrobnosti o turné najdete na webu: www.svetluska.net


Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

Kavárna POTMĚ vyráží potřetí na turné

Černočerný autobus, ve kterém se nachází unikátní Kavárna POTMĚ, se opět rozjede po českých městech. Jeho cesta začala v pondělí 5. května na pražském Náměstí Míru. Dát si kávu a přispět tak na Nadační fond Světluška ale můžete až do října.

Tento netradiční autobus, který je jediný svého druhu, se rozjíždí už na třetí turné. Ve dvou předchozích ročnících najezdil 6000 kilometrů a navštívil 19 různých míst. „Jsme moc rádi, že kromě Prahy můžeme tento nevšední zážitek přivézt také lidem v regionech a těší nás odezva, kterou dostáváme,“ řekl ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu Přemysl Filip.

Slavnostní otevření autobusu uváděla Jolana Voldánová. „V této kavárně nic neuvidíte, ale zkusíte si, jaké to je řídit se ostatními smysly,“ prohlásila na úvod známá moderátorka. A herečka Barbora Poláková, která byla jedním z prvních návštěvníků letošního ročníku, ji doplnila: „Loni jsem dělala rozhovory před tím, než jsem šla dovnitř a ukázalo se, že byly naprosto bezpředmětné. Když jsem vylezla, měla jsem úplně jiné pocity.“

Po hlavním městě se autobus s kavárnou, ve které je 18 míst, zastaví v Českých Budějovicích, Litomyšli, Zlíně, Ostravě, Jičíně, Olomouci a Brně. Celé turné trvá až do 6. října. Uvnitř se o vás postarají vyškolení nevidomí pracovníci. První káva nebo jiný nápoj stojí 140 korun a v této ceně máte také hrníček, který si můžete odnést. Částka putuje na konto Světlušky. „Stejně jako u Běhu pro Světlušku jsme si dali cíl vybrat přes milion, tak si ho nesměle dáváme také pro Kavárnu POTMĚ,“ dodal Přemysl Filip.

Mezitím můžou podobný nevšední zážitek okusit také návštěvníci v Praze, kteří nestihli autobus na Náměstí míru. Tradiční stálá Kavárna POTMĚ totiž bude stát od 5. do 18. června na Ovocném trhu. Více informací a podrobnosti o turné najdete na webu: www.svetluska.net.

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání