Potkejte známé osobnosti tváří v tvář, navštivte novou výstavu voskových figurín

muzeum voskových figurínSvětoznámé muzeum voskových figurín Madame Tussauds otevírá v pražském Muzeu voskových figurín speciální expozici, první svého druhu ve střední a východní Evropě. Nezisková organizace Splněné dětské přání při této příležitosti připravila další akci, kdy vezme 3 vybrané rodiny s handicapovanými či nemocnými dětmi za kulturou – přihlaste se do soutěže a můžete být mezi nimi!


Madame Tussauds v Praze představila kousek Hollywoodu, a to v rámci jedinečné expozice v Muzeu voskových figurín Praha, která je první výstavou Madame Tussauds v regionu střední a východní Evropy. Speciální filmová výstava, na které bude k vidění výběr těch největších hvězd stříbrného plátna, se otevřela veřejnosti od 11. dubna, a bude přístupná minimálně do října letošního roku. Vstup na speciální výstavu Madame Tussauds je součástí prohlídky Muzea voskových figurín Praha a činí 160 Kč pro dospělého a 100 Kč pro děti. Pro bližší informace navštivte: www.madametussauds.com/Prague

Návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost potkat se tváří v tvář s lamačem ženských srdcí Georgem Clooneym, akčním veteránem Brucem Willisem, hollywoodským zlatíčkem Nicole Kidman, talentovanou Lady Gaga, oblíbeným mimozemšťanem E. T., slavným párem Bradem Pittem a Angelinou Jolie a Oscary ověnčeným režisérem a scénáristou Quentinem Tarantinem.

„Jsme nadšení, že můžeme tuto jedinečnou výstavu otevřít právě v Praze,“ prozradil Richard Jones, globální manažer Madame Tussauds pro vnější vztahy. „Je to skvělá příležitost, jak zvýšit povědomí o Madame Tussauds ve střední a východní Evropě a jsme si jistí, že návštěvníci ocení možnost dostat se takto blízko ke svým oblíbeným hvězdám. Věříme, že Praha je pro naši výstavu ideálním místem a těšíme se, až zde zítra přivítáme veřejnost,“ dodal Jones.

Atrakce Madame Tussauds mají dlouholetou bohatou historii, výroba voskových figurín těch největších osobností své doby začala již před více než 200 lety. V současnosti je ve světě otevřeno celkem 15 atrakcí Madame Tussauds a kromě speciální dočasné výstavy v Praze budou do konce roku 2014 otevřeny ještě tři další atrakce.

muzeum voskových figurín


Umělecké techniky používané při výrobě úžasně realistických voskových figurín Madame Tussauds jsou neuvěřitelně precizní. Sochaři pracují s několika sty přesných tělesných rozměrů, aby dosáhli naprosté dokonalosti. Výroba jedné figuríny zabere až čtyři měsíce a celkové náklady dosahují téměř 5 milionů Kč.

„Snažíme se vytvářet maximálně realistické a živoucí figuríny a zprostředkovat tak našim návštěvníkům skutečně nezapomenutelné setkání s jejich hrdiny,“ vysvětlil Richard Jones a pokračoval v nastínění: „Lidé, kteří Madame Tussauds ještě nikdy nenavštívili, budou možná překvapeni vysoce detailním zpracováním figurín a také tím, že mohou jít až k nim a libovolně se jich dotýkat. Chceme, aby naši návštěvníci byli figurínám co nejblíže a měli pocit, že jsou mezi skutečnými celebritami.“

Muzeum voskových figurín Praha bylo otevřeno před více než dvaceti lety. V současné době jsou v České republice tři muzea – v Praze, na Karlštejně a v Českém Krumlově. Pražské se nachází v Celetné ulici 6 a je otevřeno denně od 10 do 21 hodin. Pro bližší informace navštivte www.waxmuseumprague.cz

POZOR NEPŘEHLÉDNĚTE
Splněné dětské přání ve spolupráci s PR agenturou BEST Communications pořádá další speciální akci – za kulturou tentokrát vezme 3 vybrané rodiny s handicapovanými či nemocnými dětmi. Společně vyrazí do pražského Muzea voskových figurín, a to v neděli 27. dubna v dopoledních hodinách.

Jak můžete vstupenky získat?
Je to jednoduché! Pokud chcete svému dítku udělat radost hezkým zážitkem, napište na emailovou adresu: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript a do předmětu zprávy uveďte VOSKOVKY. Do zprávy uveďte informace – kolik členů má rodina (př. máma + dítě), jméno a věk dítěte, jakým onemocněním dítě trpí, kde rodina žije a kontakt (telefon i e-mail). Každý musí odpovědět na jednoduchou soutěžní otázku – Jakou pohádkovou postavičku má vaše dítě nejraději? Přihlášky posílejte do 21. dubna 2014. Na portále Kulturní servis Puls se vzápětí dozvíte, které rodiny se akce zúčastní.

 

 

Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: BEST Communication





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání