Slunečný víkend přilákal na Velikonoční trhy v historickém centru Prahy tisíce návštěvníků

velikonoční trhy 2014Na Staroměstském náměstí padly hned dva české rekordy v otvírání ústřic. Tisíce lidí dorazily během víkendu na největší Velikonoční trhy v České republice. Na Staroměstské a Václavské náměstí v Praze je přilákaly tradiční pochoutky, sváteční dekorace i zábavný program. Trhy v historickém centru metropole potrvají do 27. dubna.


„Tradičně je největší zájem o ručně kreslené kraslice. Na trzích je možné koupit různé druhy od malířů z celé republiky. Hosté ochutnávali klobásy, trdla a poprvé také novinku – tvarohové koule,“ shrnuje průběh prvního víkendu Milan Heidler, výkonný ředitel společnosti Taiko, která tyto Velikonoční trhy pořádá.

Největší zájem měli návštěvníci o sobotní zahájení trhů, kdy se na pódiu Staroměstského náměstí utkali kuchaři o titul mistra republiky v otevírání ústřic. Vítězem už 13. klání a obhájcem loňského titulu se stal Tomáš Hladík z Hospůdky U Gurmána v Bítovčicích na Jihlavsku. Třicet ústřic typu Belon otevřel v rekordním čase 5:07 minuty a zapsal se tak do České knihy rekordů. V září bude reprezentovat Českou republiku na světovém šampionátu v irském městě Galway. Na druhém místě skončila Jindřiška Kačenková z restaurace Ambiente Brasileiro v Praze, která tak navazuje na tradici úspěšných českých žen. Stříbrnou medaili vybojovala v čase 5:35.

 

velikonoční trhy 2014


Na Staroměstském náměstí současně padl také ustanovující český rekord v počtu nejvíce otevřených ústřic během hodiny - celkem jich účastníci soutěže stihli otevřít 300.

Otvírací doba prodejních domků
Prodejní domky se suvenýry a dekorativními výrobky na Staroměstském i Václavském náměstí jsou otevřené každý všední den od 10 do 22 hodin. Stánky s občerstvením jsou zprovozněny denně do půlnoci. Prosklená zahrada s nabídkou teplých a studených nápojů je otevřená do 22 hodin.


Text: Hana Tietze
Foto: Taiko





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání