Romský mentor aneb zajímavé setkání s úspěšnými romskými osobnostmi

romský mentorObčanské sdružené Romea pořádá diskusní setkání pro studenty středních a vysokých škol i pro zájemce z řad široké veřejnosti. Akce se uskuteční v zázemí pražské Divadla v Korunní a to již tento pátek 15. listopadu. Pestrý program zahrnuje kromě moderované diskuse také setkání s šéfredaktorem týdeníku Respekt Erikem Taberym, nebo prezentaci rappera a sportovce Lukrecia Changa.


Diskusní setkání je pořádáno v rámci projektu „Propagace a podpora vzdělávání za pomoci úspěšných romských osobností“. U příležitosti výročí „sametové revoluce“ proběhne 15. listopadu moderovaná diskuse studentů na téma demokracie a svoboda v Divadle v Korunní v Praze.

romský mentor„Cílem projektu je propagovat vzdělávání, propojit studenty a jejich budoucí možné zaměstnavatele, zapojit studenty do činnosti pro občanskou společnost a ukázat, že mladé lidi zajímají témata demokracie a svobody. Projekt by měl přispět k vzájemné diskusi na společných tématech a vzájemné spolupráci,“ prozradila Petra Zahradníková koordinátorka projektu.

Více informací naleznete na oficiálních stránkách www.romea.cz. Přečíst si můžete také článek o projektu v říjnovém čísle měsíčníku ROMANO VOĎI. Pokud máte zájem zúčastnit se této akce, napište na e-mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .


Program akce:

 

  • 09:30 – 10:00 registrace
  • 10:00 – 10:20 prezentace projektu
  • 10:30 – 12:30 moderovaná diskuze studentů
  • 12:40 – 13:00 prezentace Amnesty International Czech Republic
  • 13:00 – 14:00 představení práce s dětmi – žáci ZŠ Dolní Podluží a mentorka Marcela Surmajová, žáci ZŠ Karasova a mentor Lukrecius Chang

 

 

Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání