The Illusionist okouzlili české diváky

illusionistVysočany se staly svědkem jedinečné, kouzly nabité show, při níž její návštěvníci nevycházeli z údivu. Magický večer se odehrál 9. listopadu v O2 aréně a kdo si zakoupil lístky na The Illusionists – Witness The Impossible, rozhodně nelitoval. Sedm ilusionistů připravilo představení, na které nikdo dlouho nezapomene.


Přítomné přivítal The Mentalist na obří plazmě, který na zahřátí předvedl základní karetní trik. Jak se však po chvíli ukázalo, nevyskytoval se mág v zákulisí, ale seděl přímo mezi diváky. Následně se na pódiu postupně objevilo všech sedm protagonistů, kteří se svými triky představili publiku. V průběhu show nechyběla ani tradiční kouzla jako zmizení asistentky z bedny či vyproštění Eskapologa ze svěrací kazajky.

The Anti-Conjuror vyváděl neuvěřitelné věci s nití. Provrtal si ji kůží, nebo si ji nastrkal do nosu a vytáhl okem. The Tricksterovým největším úkolem zase bylo vykouzlit na tvářích diváků úsměv. Byl příjemným odlehčením mezi napětím nabitými kouzly. The Mentalist, jenž si na pódium pozval tři dobrovolníky, nepochopitelným způsobem odhalil, na co dotyční myslí. Od různých tvarů, přes určitou kartu, až po specifické slovo ze slovníku, který by se nikdo neobával nazvat bichlí.

 

illusionists


Po Mentalistovi nastoupil The Inventor. Ten si vybral malou holčičku z publika a ukázal jí, jak dokáže rozpohybovat obyčejný papír, či vykouzlit z umělé růže skutečnou květinu. Následoval The Escapologist – zajisté nejnapínavější číslo programu. Se spoutanýma rukama a nohama se vrhl do nádoby plné vody a snažil se vyprostit. Povedlo se mu to za 3 minuty a 22 vteřin a nikdo v sále nechápal, jak dokáže zadržet dech tak dlouho.

The Gentleman s jedinou ženou mezi ilusionisty The Enchantress předvedli klasické číslo s rozřezáním bedny, v níž kouzelnice ležela. The Inventor zas přepůlil svého kolegu a následně vyčaroval sníh. Celou show zakončil The Trickster se svým zábavným kouzlem „Vejce v pytlíku“, při kterém naučil kouzlit i dobrovolnici z publika.

Celé představení bylo plné napětí a humoru, člověk se nestihl ani vteřinu nudit. Určitě by tomuto druhu programu slušelo více světelných efektů a pyrotechniky, ale to je jen malá vada na kráse.




Text: Sabina Lauterkrancová
Foto: Kristýna Šmejkalová





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání