Staroměstské náměstí ožije Pražským folklorním létem

taikoNejen český a moravský folklor roztančí v příštích dnech Staroměstské náměstí. Ve dnech 16. - 26. srpna se tam totiž koná Pražské folklorní léto, které přinese zábavu do centra letní metropole. Návštěvníci se mohou těšit na kulturní program a stánky s občerstvením.


Pražské folklorní léto začíná v pátek 16. srpna. Jeho návštěvníci si mohou zakoupit ve čtyřicítce prodejních domků české pochutiny, jako jsou staročeská šunka, bramborák, trdlo, české perníky, víno nebo česká zmrzlina. Stánky s dárkovými předměty nabídnou produkty z medu, ruční krajky, českou bižuterii či dřevěné hračky. Na Staroměstském náměstí předvádí své umění kovář a nedočkavci si mohou pořídit také české vánoční ozdobičky.

taiko„Jeden domek nabídne speciální službu pro návštěvníky hlavního města. Ti, kteří hledají příležitost, kam zajít v Praze s dětmi, přímo na Staroměstském náměstí získají tip na vhodnou aktivitu,“ upřesňuje Zuzana Krejčíková, vedoucí marketingu pořadatelské společnosti Taiko.

Součástí malého tržiště je také hudební program. Přímo mezi lidmi vystoupí folklorní soubor Šafrán, střídat se bude s Dixilandem, akustickým duem Matěje Chalupy a náměstím zazní také romská hudba. Prostor tržiště bude vyzdobený v letní žluté barvě. Na prodejních domcích se objeví girlandy se žlutými květy a ve štítech stánků slunečnice.

 


Text: Hati
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání