Tomáš Matonoha vyhlásil nejlepší pražské restaurace

matonohaV restauraci Zlatá Praha na střeše hotelu InterContinental se vyhlašoval další ročník soutěže nejlepších pražských restaurací S.Pellegrino & Acqua Panna Top restaurace 2013. Tuto událost si nemohli nechat ujít přední čeští restauratéři a kuchaři, ale také řada českých celebrit.


Skoro z druhého konce světa, z amerického Miami, dorazila slovenská moderátorka Zuzana Belohorcová, výborně se zde bavili také Ondřej Hejma či herečka Markéta Hrubešová. V druhé polovině večera dorazila také půvabná modelka a miss Petra Faltýnová, která se pochlubila svou vášní pro italské pokrmy v kombinaci s italskou minerální vodu S.Pellegrino. Vše vtipně moderoval a glosoval rozevlátý Tomáš Matonoha.

Ondřej Hejma se na akci cítil jako ryba ve vodě a spolu s herečkou Markétou Hrubešovou žertovně zapózoval přítomným fotografům se skleničkami v ruce. Italskou značku prémiové vody podpořil také herec a moderátor Pavel Trávníček se svou mladou přítelkyní. Přítomným žíznivým hostům a celebritám přišla minerální voda po horkém letním dni vhod a číšníci nestačili otvírat láhve.

matonoha


Na řadu se dostal i operní pěvec Aleš Voráček, který zazpíval skoro jako rozený Lucciano Pavarotti, jenž se právě v tomto období objevuje na speciálních etiketách lahví minerální vod S.Pellegrino a Acqua Panna. Moderátor slavnostního večera Tomáš Matonoha poté vyhlásil nejlepší pražské restaurace. Do klání se přidaly také vyhlášené bary a pivnice.

Restaurace hodnotili v průběhu roku profesionální recenzenti, kteří byli opakovanými hosty nejlepších pražských podniků. Absolutním vítězem celé soutěže se stala restaurace La Terroir, které vládne šéfkuchař Jan Punčochář. La Terroir obsadila rovněž první místo v kategorii Fine Dining. V kategorii česká kuchyně zvítězila restaurace Hotelu Diana, prvenství v evropské kuchyni náleží restauraci La Finestra in Cucina. Stejná pozice na poli světové kuchyně patří restauraci Sansho.

Recenzenti hodnotili také nejlepší bary a pivnice. Svoji pozornost zaměřovali především na kvalitu a autenticitu výsledného drinku, důležitá byla v rámci posuzování i nápaditost a zručnost barmana. První místo v kategorii barů získal pražský Hemingway Bar. Hodnocený byl i hlavní artikl pivnic, tedy co nejlépe ošetřené a načepované pivo. Vítězem této kategorie se stala Plzeňská restaurace U Bansethů v Praze.

 





Text: Michal Hoblík
Foto: ASPEN.PR





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání