Chceš vidět letadla v akci a skutečně zblízka?

obchodní centrum šestkaDruhý největší dopravní letoun Boeing 737 Jumbo Jet, Airbus A330, Boeing 777 či Antonov An-26, letadla malá i velká, dopravní i přepravní, vnitrostátní i zaoceánská. Zblízka a v dokonalém detailu si je mohou prohlédnout všichni, kteří do konce července zavítají na střechu Obchodního centra Šestka v Ruzyni. Díky opravě hlavní runwaye se toto místo proměnilo v ideální pozorovatelnu dění na sousedním Letišti Václava Havla.


Letadla mají návštěvníci opravdu pár stovek metrů nad hlavami. I proto se celý výpravný projekt jmenuje příznačně „Na letadla zblízka“. Jde o již 3. ročník, který OC Šestka pořádá ve spolupráci s Letištěm Praha a Czech Airlines. Zájemci se mohou těšit na stroje padesáti leteckých společností, mířících do 110 destinací 41 zemí světa.

Od 14. do 30. června 2013 bude v OC Šestka k dispozici také profesionální letecký simulátor, v němž si budou moci návštěvníci vyzkoušet, co obnáší pilotovat letadlo. „Tím, že je simulátor certifikovaný na výcvik pilotů, se zájemcům dostane opravdu reálného zážitku srovnatelného s ovládáním skutečného dopravního letadla,“ prozradila Barbora Frydrychová, marketingová manažerka Šestky. Dále se mohou fanoušci létání těšit na doprovodný program v podobě výstavy modelů letadel a dalších předmětů úzce spojených s letectvím a leteckou dopravou. Chybět nebudou ani speciální akce pro děti či soutěže o exkurze na Letiště Václava Havla Praha.

„Vystaven je zde také model Demoiselle, který je jediným svého druhu v České republice,“ upřesnila Barbora Frydrychová. Dále je v obchodním centru možné vidět historické artefakty, původní i současné uniformy ČSA, fotografie a také tabule s nejzajímavějšími letadly, která je možné ze střechy Šestky pozorovat. Mimo letového řádu umístěného v oblasti food courtu a střechy, lze časy odletů a příletů sledovat také na portálech www.prg.aero a www.oc-sestka.cz.

 

obchodní centrum šestka


Na střeše obchodního centra mají návštěvníci rovněž možnost vypůjčit si dalekohledy, případné zvídavé dotazy jim zodpoví studenti SOŠ civilního letectví. Jaké letadlo právě letí nad jejich hlavou, snadno zjistí pomocí informačních cedulí s typy letadel, letovým řádem a mapou letiště Václava Havla Praha. Kdo bude mít zájem dostat se k letadlům ještě o kus blíž, může využít pozorovací věž ve výšce 2,3 m nad střechou. K dispozici je i velký stan poskytující občerstvení a také úkryt pro případ nepříznivého počasí.

Kdo by rád nahlédl do zázemí Letiště Václava Havla Praha, může se zapojit do soutěže o exkurzi, letenky do libovolné destinace, kam ČSA létá a o další zajímavé ceny s leteckou tématikou. Pro kreativní děti jsou ve Family centru organizovány výtvarné dílny či modelářské kroužky, které zde bude probíhat v červnu každý den a v červenci pak každý pátek a sobotu. Další zajímavé informace o akci najdete na www.oc-sestka.cz.



Text: Michaela Braná, Smart Communication
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání