Spuštění služby Toadsquare provázel zápis nového uměleckého rekordu

toadsquareV Praze, nedaleko Vltavy, vzniklo během 10 hodin rekordní umělecké dílo. Ve dvoře Musea Kampa, vystavujícího přední ukázky moderního umění, se sešlo dvanáct umělců ve složení Jan Gemrot, Martin Salajka, Jan Spěváček, Irena Křivánková, Jitka Nesnídalová, Ondřej Basjuk, Matěj Macháček, Dan Trantina, Roman Trabura, Christophe Gilland, Pavel Humhal a Denisa Belzová, aby vytvořili největší společné dílo v České republice.


Tato obří koláž o rozměrech 12×4 m dominovala stěně muzea a byla vytvořena u příležitosti spuštění sociální sítě Toadsquare, nové platformy pro umělce. Na dlážděném prostoru před muzeem se shromáždilo množství Pražanů i zahraničních turistů, aby pozorovalo práce na realizaci díla.

„Toto umělecké dílo upoutává pozornost nejen svou velikostí, ale především díky množství úchvatných a rozličných stylů, které se v něm spojují,“
říká Jane Hrouda, zakladatelka Toadsquare. „Všude kolem nás jsou tisíce talentovaných lidí, kteří hledají platformu, na níž by mohli prezentovat svou tvorbu. Je přitom jedno, zda se jedná o obrazy, texty či choreografii. Toto dílo je jednorázovým počinem, ale Toadsquare jsme vytvořili jako obří globální plátno pro všechny, kteří pracují v kreativních oborech a hledají publikum, partnery, kupce či kritiky.“

Každý z dvanácti umělců podílejících se na projektu během dne pracoval na vytvoření portrétu historické osobnosti ze světa umění pomocí různých materiálů a uměleckých stylů, od sprejů a streetartu až po expresionismus. Akce byla součástí většího projektu rekonstrukce Montparnassu v hlavním městě České republiky, jehož cílem bylo evokovat pařížské bohémské umělecké hnutí ve 20. století. Celá událost přitom vystihovala ústřední myšlenku sociální sítě Toadsquare – umělecké nadšení, příležitost a vášeň.

 





Text: Gabriela Dvořáková, BEST Communications
Foto: BEST Communications





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání