Vzpomínka na Václava Havla při odhalení pamětní desky

Václav HavelV úterý 18. prosince uplyne rok od úmrtí oblíbeného českého dramatika, spisovatele, umělce a bývalého prezidenta v jedné osobě – Václava Havla. Při této příležitosti se uskuteční i několik vzpomínkových akcí, které připomenou jeho život a dílo. Jednou z těchto událostí bude i slavnostní odhalení pamětní desky Václava Havla na budově Divadla Na zábradlí.


Divadlo Na zábradlí chce vzdát hold památce Václava Havla, který v něm v letech 1960 – 1968 pracoval jako kulisák, herec, dramaturg, tajemník činohry a dramatik. Podle návrhu výtvarníka Davida Černého, který ho vytvořil bez nároku na honorář, byla zhotovena bronzová pamětní deska. Ta bude umístěna vedle hlavního vchodu do budovy divadla.

Václav HavelDeska bude slavnostně odhalena v úterý 18. prosince 2012 v 18 hodin Havlovým bratrem Ivanem M. Součástí programu bude i krátké scénické čtení „Divadlo – příležitost být sám sebou“ vycházející z knihy Anny Freimanové nazvané „Václav Havel o divadle“. Ve foyer Divadla Na zábradlí se ve večerních hodinách uskuteční koncert skupiny Alo Trio.

Osobnost, život a dílo Václava Havla aktuálně připomíná také výstava fotografií Jana Kašpara, kterou mohou návštěvníci vidět v kavárně Divadla Na zábradli.

 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: www.vaclavhavel.cz





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání