Movember: Nápaditá, vtipná a prospěšná akce

MovemberPotkáváte v listopadu na ulicích nezvykle mnoho mužů s knírem? Změnili vaši známí či kamarádi zásadně svou image tím, že si pod nosem nechali narůst bujný porost? Nejde o žádný módní výstřelek nebo nějaký žert, ale o vskutku originální způsob, jak upozornit na téma rakovina prostaty.


Muži, kteří chtějí akci podpořit a informovat své okolí o rakovině prostaty, o které se do této doby příliš nemluvilo, si nechávají narůst knír a udržují si ho pak po celý listopad. Své okolí upoutají netradičním zjevem na první pohled. A protože každý dobrý nápad je potřeba oslavit, završí akci Movember velkolepá gala party.

MovemberTa se uskuteční 30. listopadu v pražském klubu SaSaZu od 21 hodin. Jednou z hlavních hvězd večera bude skupina Jazzanova. Mezi dalšími účinkujícími je například DJ Akvamen a Orion, Cirk La Putyka nebo The Qemists. Na party se sejdou lidé, kteří celý měsíc upozorňují osobitým způsobem na ožehavé téma mužského zdraví, jakým rakovina prostaty je. V zemích, kde Movember probíhá, každoročně celá kampaň touto akcí vrcholí.

Cílem kampaně je vedle šíření povědomí o této nemoci také pomoci odstranit ostych mužů o tomto problému hovořit, stejně jako podnět k přemýšlení o svém zdraví a preventivních vyšetřeních obecně. Originální večírek hudebních hvězd první kategorie je připraven i pro ty, kdo neozdobili svoji tvář knírem.

 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Fource Entertainment





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání