Mystic SK8 CUP se letos uskuteční už poosmnácté

Mystic SK8 CupDalší ročník závodu ve skateboardingu oslaví v červenci svou plnoletost. Pokud se chcete přijít pokochat, jaké triky předvedou soutěžní jezdci tentokrát, vydejte se o víkendu 13. – 15. července na pražský ostrov Štvanice. V tamním skateparku se opět sejdou domácí i zahraniční profesionálové a předvedou divákům, co dovedou. Výhra je lákavá – nejlepší jezdec si domů odveze 30 tisíc dolarů.


Osmnáctý Mystic SK8 Cup 2012 spadá do série závodů Světového poháru ve skateboardingu – World Cup Skateboarding 2012 a je jednou z šesti evropských zástavek, které se letos pořádají. Další kola jsou v Itálii, Estonsku, Anglii a dvakrát ve Francii.

Jaký program je pro návštěvníky a soutěžící připraven v Česku? Od pátku do neděle bude probíhat registrace a závod nejlepších světových jezdců v disciplínách streetstyle, bowl a best trick. Kdo se nenechá zlomit nervozitou a dokáže se probojovat na pomyslnou špici, získá jako vítěz odměnu 30 tisíc amerických dolarů. Pro dívky je připravena samostatná disciplína streetstyle, ve které se bojuje o 2 500 dolarů. Volbu rozhodčích, zpracování výsledků a jejich započítání do průběžného pořadí světového poháru ve skateboardingu má na starosti World Cup Skateboarding. Nechme se překvapit, kdo bude soutěžící hodnotit tentokrát.

Překážky pro streetstyle jsou navrženy a postaveny podle současných trendů. Na svědomí je má tradičně Radek Teichmann z Mystic Constructions. Ten spolupracuje s ikonami skateboardingu, jako jsou Dave Duncan nebo Brian Patch. Návštěvníci se mohou těšit na zastřešené tribuny, které je ochrání jak před nepřízní počasí, tak před velkým vedrem.

Mystic SK8 Cup„Díky divákům z celého světa, kteří svou znalostí skateboardingu vytvářejí zcela jedinečnou atmosféru, se nám daří na Mystic přilákat ty nejlepší světové jezdce. Mystic SK8 Cup je mezi profesionálními jezdci považován za prvotřídní světový závod a patří zároveň k oblíbeným prázdninovým akcím v Praze,“ říká šéf organizačního týmu Tomáš Rejman.

Na 18. ročník Mysticu by mělo dorazit okolo 150 jezdců z 25 různých zemí. Českou republiku bude reprezentovat 20 nejlepších skaterů kvalifikovaných na základě průběžných výsledků Českého skateboardového poháru. Publikum bude určitě nejvíce zvědavé na jízdu Maxima Habance, vítěze z roku 2012 v disciplíně street a také na Tomáše Stejskala, který se loni umístil na 3. místě ve streetsstylu a zároveň se stal mistrem České republiky ve skateboardingu 2011. Opomenout nesmíme ani Martina Juráška, ten loni zabodoval v disciplíně bowl a vybojoval si stříbrnou pozici.

 


Program Mystic Sk8 Cup 2012 nabídne v pátek předkvalifikaci u evropských jezdců, z nichž dvacet postoupí do sobotního kola. O den později bude následovat kvalifikace v bowlu. Semifinále obou disciplín proběhne v neděli odpoledne. Finále v disciplíně bowl bude vrcholit okolo 17. hodiny a na street dojde v 18:30. Závod zakončí disciplína obzvlášť oblíbená diváky – best trick, během níž se snaží jezdci předvést nejlepší a nejtěžší triky, které dovedou. Vyhlášení výsledků a předání cen proběhne zhruba v osm hodin večer.


Tradičně je připraven i doprovodný program, který nabídne různé občerstvení, bary, stánky se skateboardovým vybavením, ale i živá vystoupení DJ´s a kapel. Mezi účinkujícími budou například DJ´s Robot a Jorgos, Chilla Killerz, HAFner & Cifi-man, DJ Akvamen, Gerda Blank, Pipes and Pints, Central Therapy a DJ Bidlo. Akce jsou umístěné na louce v Relax zóně, odkud budou diváci moci závody ve streetu a bowlu pozorovat na velkoplošných obrazovkách.



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání