Noc s hvězdami bude opět na hradě Houska

Noc s hvězdamiAgentura Martin Production a hrad Houska pořádají 14. ročník benefičního koncertu nazvaného Noc s hvězdami 2012. Akce se poprvé uskutečnila v roce 1999, kdy byl objekt po velmi dlouhé době zpřístupněn veřejnosti a následovalo jeho slavné každoroční opakování. Letos se Noc s hvězdami uskuteční 14. srpna v duchu Česko-Slovenska, kde zazáří nejen české, ale i slovenské hvězdy.


Kulturní projekt Noc s hvězdami byl založen společnými silami dcery majitele hradu Zuzany Pavlíkové-Šimonkové, Martina France (Martin Production) a v počátcích i Janou Huzilovou. Společně začali budovat tvář benefičního koncertu a připravili tak prostor pro tradici.

Obtížné začátky byly doprovázeny mnoha problémy a shánění sponzorů a samotných účinkujících nebylo nic jednoduchého. Postupem času akce vstoupila ve známost a rozšířil se počet nejen interpretů a sponzorů, ale také diváků, kterých bylo na jeho oficiálně prvním ročníku okolo čtyřiceti. Během předchozích Nocí s hvězdami se vystřídalo mnoho nejrůznějších interpretů, muzikálů a kapel, například Pomáda, Kleopatra, Helena Vondráčková, Eva Pilarová, K2, Blue Band a další.

Hrad Houska byl v počátcích ve špatném, téměř neobyvatelném stavu a v té době při zahájení tohoto benefičního koncertu se zde poprvé představili zpěvák Martin France, zpěvačka Tanja, herec Roman Vojtek a tehdejší moderátorka TV Nova Gabriela Bártíková, kteří projekt podpořili.

Noc s hvězdamiLetošní 14. ročník bude ve stylu česko-slovenského rocku a popu. Českou republiku budou zastupovat Petra Janů, Monika Absolonová, Martin France, David Deyl, Martin Chodúr, Jarek Šimek, Miloš Novotný, Zuzana Nová, Marta Vančová, Chichi Tornádo nebo David Šír a Miroslav Reil. Ze Slovenska k nám letos dorazí například Sisa Sklovska, Jana Kociánová, Peter Cmorik, Martin Harich, pop-operní pěvecké trio La Gioia nebo Thomas Puskailer.

Programem budou provázet moderátoři Slávek Boura s Markétou Majerovou a koncert kapel bude opět moderovat Vlasta Vébr. Na tom se od 21 hodin představí Kroky Michala Davida, Elán revival, Angels a The Travelers.

Návštěvníci se budou moci těšit na překvapení v podobě jednoho z umělců, které bude odtajněno přímo na hradě. V rámci programu bude i odpolední minikoncert na 1. nádvoří a přibližně v 16.30 pro návštěvníky vystoupí cimbálová muzika jako taková malá ochutnávka před hlavním koncertem. V rámci benefice všichni účinkující vystupují bez nároku na honorář a výtěžek je každý rok věnován na obnovu a rekonstrukci hradu Houska.

Za celou tuto již letitou tradici si tento benefiční koncert získal jméno a tradici nejenom v Severočeském kraji, ale i po celé republice. Takto se z tohoto projektu stal jediný pravidelný letní festival popové muziky. Pokud máte rádi atmosféru tajemných hradů a navrch spoustu muziky, neváhejte na akci zavítat!

 



Text: Aneta Patáková
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání