Zažijte krásné noci plné filmové hudby

Noc filmové hudbyOpen air koncerty po celé léto. Jestli nejste příznivci dlouhých festivalů, můžete si užít vždy jen jeden večer ve společnosti významných interpretů, kteří slibují stoprocentní výkon. Bára Basiková, Dan Bárta a další zazpívají v prostorách zámeckých parků v celé České republice. Známe přesné termíny.


Noc filmové hudby. Pod názvem se skrývá jedinečný projekt, který vás zavede do nejromantičtějších míst naší republiky. V červenci a srpnu si budete moci vychutnávat největší filmové hity s živým orchestrem, který čítá 50 členů a v podání předních českých umělců s kvalitním ozvučením a osvětlením scény.

Bára Basiková, Dan Bárta & Illustratosphere, Pavlína Senić , Petr Kolář, Daniela Šinkorová, Patricie, Jaroslav Uhlíř nebo Velký orchestr paláce Žofín vám připomenou hity jako „It Must Have Been Love", „Argentina", „Raindrops Keep Falling On My Head", „My Heart Will Go On", „Lásko má já stůňu" a další. Víte, odkud známé songy jsou? Napovíme, že jsme vybrali písně z Pretty Woman, Evity, Butch Casidy & Sundance Kid, Titanicu nebo Noci na Karlštějně. Odpovědi rozklíčujete a známé písně si připomenete v prostředí míst, jako je Lednice, Loučeň, Švihov, Kroměříž nebo Ploskovice. Kde se konkrétně máte zastavit?


 

 

Noc filmové hudby


Velký orchestr paláce Žofín

Na nezapomenutelném zážitku bude mít velký podíl právě toto těleso. Po předčasné smrti zakladatele orchestru, skladatele a dramaturga Františka Preislera v roce 2007, se vedení ujal jeho dlouholetý intendant Dalibor Kapras společně s Kryštofem Markem. Tato dvojice si koncerty diriguje buď sama, nebo si přizve občas významnou osobnost z této scény. Může to být dirigent Státní opery Praha František Drs, šéfdirigent Slovenského národního divadla Rostislav Štúr, dirigent Národního divadla Marko Ivanovič nebo třeba dlouholetý dirigent Orchestru Československé televize Mirko Krebs.

Velký orchestr paláce Žofín uskutečnil řadu úspěšných koncertů. Např. cyklus symfonických básní Bedřicha Smetany Má vlast na Žofíně po 120 letech, také benefiční koncerty Evy Urbanové, Lucie Bílé nebo Karla Gotta či tradiční „Koncerty hvězd". V současné době se můžete těšit na houslovou virtuosku Gabrielu Demeterovou s hostem Davidem Kollerem.


Termíny a místa konání Nocí filmové hudby:

20.7. – Jindřichův Hradec
21.7. –  Dobříš
27.7. –  Švihov
28.7. -   Loučeň
3.8. –    Sychrov
4.8. –    Ploskovice
10.8. –  Kroměříž
11.8. –  Boskovice
17.8. –  Kynžvart
24.8. –  Lednice



Text: Aneta Šimonková
Foto: Oficiální stránky akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání