Velikonoční trhy v Praze slibují hravé jaro

Velikonoční trhyJiž tento víkend v Praze započaly Velikonoční trhy. Na Staroměstském náměstí se můžete těšit na devadesát stánků a na Václavském se jich s velikonočním sortimentem nachází na šedesát. Mimo jiné si budete moci užít také mnoho zábavy díky doprovodnému programu. Přijďte tedy jaro přivítat hravě.


Oslavy největších křesťanských svátků v centru Prahy již začaly. Společnost Taiko zahájila letos osmé velikonoční trhy na Staroměstském a Václavském náměstí. Obě náměstí rozkvetou květinovými záhony a zahradami, na tradiční bříze se uhnízdí zvířátka a velikonoční symboly. Návštěvníci trhů se mohou těšit na typické kraslice i dekoraci a různé druhy občerstvení.

Velikonoční trhyRozmístění stánků na Staroměstském náměstí prošlo renovací. Zmizely šatny pro účinkující i záchody, a tak se trhy na první pohled staly volnějšími a vzdušnějšími. Kromě prodejců, u nichž zakoupíte kraslice, pomlázky, keramiku a další tradiční sortiment, se můžete těšit na bohatý kulturní i zábavný program. Zvídavé jistě potěší ukázky ručních řemesel, věc, kterou před vámi vyrobí, pak můžete zakoupit. Dále byste se mohli přijít podívat na malování kraslic různými technikami a ukázku ručně vyráběných svíček.

 

Bohatý program čeká také vaše ratolesti. Velmi populární „škola řemesel“ je otevřená i letos. Děti se zde naučí plést pomlázku, barvit kraslice i další výtvarné techniky. Na malé návštěvníky čekají i hry a různé soutěže. Dále je pro ně připravená maličká ZOO, která určitě potěší především ty nejmenší.

I dospělí si určitě přijdou na své, velikonoční trhy nabízí program, do něhož se zapojili i zahraniční soubory a umělci. Můžete vidět například Rinceoirí, irský tanec a step, který tanečníci předvedou 27. března od 17 hodin. Následovat bude M A R W, world music, Irská hudba, na tu se můžete těšit od 18:15.

Velikonoční trhyProdejní stánky se suvenýry a dekorativními předměty jsou otevřeny každý všední den od 9 hodin do 19 hodin. O víkendech se provozní doba prodlužuje do 20 hodin. Stánky s občerstvením jsou návštěvníkům denně k dispozici až do půlnoci. A dílna pro malé návštěvníky je otevřená ve všedních dnech od 15 do 18 hodin a o víkendu od 12 do 19 hodin. Přesné informace o programu naleznete na internetových stránkách www.trhypraha.cz.

Nezbývá než všem popřát příjemné prožití Velikonoc, třeba zrovna návštěvou zmíněných velikonočních trhů na Staroměstském a Václavském náměstí.

 



Text: Kristýna Jirásková
Foto: www.trhypraha.cz





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání