Výstava The Human Body bude znovu v Čechách!

The Human BodyDo Prahy se znovu vrací výstava, která na celém světě, a tenkrát i u nás, všechny šokovala. Nehybné sochy z pravého lidského masa. Kosterní systém nebo svalovina v detailu. The Human Body se přestěhovala na pražské Výstaviště, kde bude od 10. března k vidění.


Píše se rok 2007. Do pražské Lucerny přijíždí výstava, která vystavuje lidské tělo, jak ho pánbůh stvořil... jen není potaženo kůží. I když se tato informace dostane k potenciálním návštěvníkům, na výstavě zírají na exponáty s otevřenou pusou, někteří si zakrývají oči. Mumifikovaná těla údajně čínských obyvatel vyvolají rozruch. Instalace v různých pozicích ale ukazuje tělo, jeho stavbu a svalové pnutí v té nejpřirozenější podobě. Atlas anatomie nemá šanci. Jestli vám minulá výstava unikla, tak letos zajděte do pražských Holešovic. Co uvidíte?

The Human Body200 těl najednou
The Human Body začíná 10. března 2012 v Křižíkově pavilonu na Výstavišti v Holešovicích. Projekt nabízí desítky nových exponátů, je jich téměř dvě stě. Svým rozsahem a jejich počtem předčí minulou výstavu, proto je rozdělena do devíti oddílů (úvod, kosterní/svalová soustava, dýchací soustava, trávicí soustava, nervová soustava, oběhový systém, rozmnožovací/vylučovací soustava, vývoj plodu a vaše zdraví a budoucnost). Díky své bohatosti a členitosti vás nejen zaujme, ale koncepčně má už i výukovou formu. Díky rozsáhlému depozitáři nabízí pohled na lidské tělo ve všech jeho rovinách i detailech. Bojíte se, že bude něco cítit? Nemusíte mít strach, na exponáty je použita metoda polymerové konzervace, takzvané plastinace. Taková práce na celotělovém exponátu může trvat i jeden rok.

The Human BodyCo z vás udělá kouření?
Čekáte něco extra? Kromě celotělových exponátů zde najdete i jeden, který znázorňuje krevní oběh v celém lidském těle – Red man. A máte třeba ve svém okolí kuřáka, který ne a ne típnout svoji poslední cigaretu? Vezměte ho k vystaveným černým plicím kuřáka. V expozici najdete i to, jak dopadnete, když budete moc holdovat neřestem. Stejně tak můžete proto vidět i lidské tělo, když se nebudete dost hýbat a budete se přejídat.

Vstupenky na výstavu se prodávají na přesně určený čas. Vstupné stojí dle skupiny i dnů návštěv. Dospělí zaplatí 300 korun ve všední dny, o 50 korun více o víkendu. Studenti a senioři mají v obou případech o 50 korun menší vstup než dospělí. Děti do 15 let opět ušetří 50 korun než předešlá skupina. Návštěvní doba je od neděle do čtvrtka od 9 do 19 hodin. V pátek a sobotu od 9 do 21 hodin.


Text: Aneta Šimonková
Foto: JVS Group





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání