Slavný Sam Havadtoy je poprvé v Praze!

Kulturní servis PulsVýznamný designér, který pracoval třeba pro Johna Lennoma a spolupracoval s Andym Warholem, je poprvé v Praze. Malby a sochy 2010-2011 najdete v Muzeu Stará Čistírna od 21. března do 10. dubna.


V Papírenské ulici na Praze 6 poprvé v České republice uvidíte nevšední sochy umělce, který patří mezi jednoho z nejuznávanějších designérů. Jeho tvorba se vyznačuje použitím oleje, akrylu a kombinovaných technik. Díla odráží hlavně charakter střední Evropy a americké pop kultury.

Kulturní servis Puls„Je to vždy výzva vystavovat svá díla v jiné zemi. Poté, co jsem byl pozván do Prahy, byla moje první myšlenka ukázat průřez mé práce, což je bezpečný přístup, zejména pokud máte k dispozici velký výstavní prostor... Jenže když jsem poprvé v reálu viděl specifické prostory Muzea Stará Čistírna, uvědomil jsem si, že musím jít za tento nápad, vzhledem k velmi zvláštním podmínkám, které jsem musel do projektu začlenit. Byla to opravdová výzva. Přibližně ve stejnou dobu mi můj přítel a kurátor Robert Alfoldi poslal dvě plastové konve z 60. let ve tvaru kachen, a právě tyto kachny se staly mou inspirací pro výstavu v České republice...,“ rozpovídal se Sam Havadtoy před začátkem výstavy, která bude zároveň i charitativní akcí. Budou zde tak přítomni zástupci občanského sdružení Sluneční paprsek, které pomáhá dětem po onkologickém onemocnění.

Sam Havadtoy patří mezi uznávané umělce současnosti. Kromě zmíněných osobností měl možnost spolupracovat s Keithem Haringem, Georgem Condem nebo Baechlerem. Pikantností z jeho života je, že po smrti Johna Lennona žil s Yoko Ono a vychovával jejího syna Seana Lennona. Havadtoy vlastní věhlasnou renomovanou galerii Gallery 56 v Maďarsku.

Muzeum Stará Čistírna vám bude otevřeno denně od 9 do 17 hodin. Vstupné stojí 120 Kč (dospělí), 60 Kč (děti), studenti a důchodci zaplatí 50 Kč.


Text: Aneta Šimonková
Foto: 2media.cz





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání