Užijte si kouzelný den pro děti ve Žlutých lázních

kouzelnický denZábavných akcí, netradičních a veselých her je na prvního června všude požehnaně. Ve Žlutých lázních se proto uskuteční Dětský den až v neděli 2. 6. od 10 do 18 hodin. Pro malé i velké návštěvníky je připraven pestrý program nazvaný – Staň se kouzelnickým učněm – zahrnující různé soutěže, malování na obličej, hudební vystoupení a dílničky. Vstup na akci je pro všechny zdarma.


Na akci „Staň se kouzelnickým učněm“ najdeš také stánek neziskové organizace Splněné dětské přání, který bude plnit funkci soutěžního stanoviště. Kromě toho bude na návštěvníky čekat ručně vyráběná panenka v životní velikosti, se kterou se mohou na památku vyfotit. Ti, kterým padne do oka, mohou za finanční příspěvek obdržet menší verze ručně vyráběných panenek a tím podpořit činnost neziskové organizace Splněné dětské přání, která spočívá v plnění kulturních přání handicapovaným a nemocným dětem.

„Některé zájemce okouzlí naše výrobky natolik, že si je chtějí ponechat pro sebe, jiní jimi zase potěší své přátele či rodinu. Velký zájem je též o možnost darování panenky postiženým či nemocným dětem prostřednictvím naší organizace. O každém, koho obdarujeme, pak vydáváme článek, kde je jeho fotka s panenkou a rozhovor s rodiči, kteří vyprávějí jejich životní příběh. Máme velmi pozitivní ohlasy od čtenářů i od dárců samotných,“ prozradila zakladatelka neziskové organizace Kristýna Šmejkalová.

 

kouzelnický den


Nově se mohou zájemci zapojit také do akce „balonky přání“. Za každý padesátikorunový příspěvek je dán do krabice jeden nafukovací balonek, na nějž bude zaznamenán vzkaz, přání, pro handicapované a nemocné děti. Všechny balonky budou na podzim hromadně vypuštěny na připravované akci. Organizátorky Splněného dětského přání zvažují, zda se pokusí o překonání dosavadního českého rekordu v hromadném vypuštění balónku, který byl zaznamenán 8. září 2012 v Ústí nad Labem. K nebi se tenkrát vzneslo 2012 balónků plněných heliem.

V rámci dětského kouzelnického dne ve Žlutých lázních, který se uskuteční 2. června 2013 od 10 do 18 hodin, bude připraveno mnoho zábavných atrakcí – soutěže, show kouzelníka Jana Vaidiše, škola malých kouzelníků, různá vystoupení, malování na obličej, kouzelnická dílnička, mažoretky a dokonce čarodějova stezka odvahy. Pro nejmenší bude připraven Little Tikes koutek, návštěvníci mohou vyzkoušet kouzelnické kuželky s časopisem Pastelka, autoškolu České pojišťovny, nebo si odpočinout u Disneyho filmů i u Povídačky – rodinné komunikační hry. Pořadatelem akce je nezisková organizace Sluníčka.



Text: Mia
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání