Povánoční speciál: Terezka vyrazí poprvé do divadla!

Splněné dětské přání pokračuje v plnění snů těm nejmenším. Závěr roku 2012 zpestřilo extra vánoční kolo. Pečlivě jsme vybrali 5 dětí, kterým jsme se snažili vyplnit jejich přání. Postupně vám představíme všechny děti, k nimž dorazili speciální balíčky od Splněného dětského přání. Prvním z nich bude slečna Terezka.


Kteří šťastlivci byli mezi obdarovanými a jaké překvapení na ně čekalo pod vánočním stromečkem, jste se mohli dočíst v článku „Přichází čas Vánoc. Čas určený k odpočinku a plnění dětských přáníček!“ ze 24. prosince 2012.

První přání jsme splnili Terce. Pochází z města Kadaň, které se nachází v severozápadních Čechách. Cesta do Prahy bude sice dlouhá, jak se nám ale svěřila, na návštěvu divadla se už moc těší! Jedním z důvodů je také fakt, že zatím žádný muzikál živě neviděla, všechny zná pouze z televizní obrazovky.

Maminka je samoživitelka, proto se se svou dcerou nachází v nelehké životní situaci a snaží se šetřit každou vydělanou korunu. Moc si přála splnit své holčičce její velké přání – aby se společně jednou podívaly do divadla, ale lístky i s cestovným jsou příliš nákladné. O tajné tužbě Terezky a její mamince, která byla nešťastná, že se jí nedaří splnit dceři její sen, se dozvědělo i Splněné dětské přání. A protože sliby se mají plnit nejen o Vánocích, splnili jsme mladé slečně to, po čem její srdce toužilo. Na Štědrý den našla pod stromečkem dva lístky na vytoužený muzikál! Na jaké představení se podívá? Na legendární Pomádu.

Splněné dětské přáníMuzikál Pomáda nabízí ve svém repertoáru Divadlo Kalich, které se nachází na Praze 1. Vzniklo v historických prostorách. Ze zchátralého bývalého skladiště vyrostl bezbariérový moderní komorní sál s technickým vybavením na prvotřídní evropské úrovni. A koho Terezka uvidí během představení na jevišti? V hlavní roli Dannyho se objeví Roman Tomeš a půvabnou Sandy ztvární Veronika Gidová. V dalších rolích pak hrají Petr Novotný, Michaela Doubravová, Jan Kříž, Veronika Veselá, Marie Blahynková, Juraj Bernáth, Tomáš Löbl, Martin Bačkovský a další. Ve speciální roli Anděla vystoupí jako host Kamil Střihavka.

Terezka přijede do Prahy v doprovodu své maminky. Připravili jsme pro ně bohatý program, během něhož je budeme po celou dobu doprovázet. Po příjezdu zajdeme na společný oběd, aby naši hosté neomdlévali hlady, a potom už budeme spěchat do divadla. Po představení máme pro Terku připravené milé překvapení. Ve spolupráci s Divadlem Kalich ji provedeme do zákulisí, kde se setká s účinkujícími herci osobně. Může je požádat i o podpis, prohodit s nimi pár slov a zeptat se na věci, které ji o divadle zajímají. Po představení bude následovat interview, abychom zjistili, zda se naplnilo Terčino očekávání a jaké jsou její bezprostřední dojmy. O průběhu akce se dozvíte v připravované reportáži z Terezčina dne.

 






Text: Martina Šmejkalová; Kristýna Šmejkalová
Foto: Dodal obdarovaný





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání