Splněné dětské přání: Co nám rok 2012 dal a vzal?

splnene praniManažerka projektu Splněné dětské přání Martina Šmejkalová připravila poslední článek, který letos na portálu Kulturní servis Puls vyjde. Trefný titulek - Co nám rok 2012 dal a vzal hovoří za vše. Věnujme tedy chvíli souhrnnému zhodnocení toho, co se letos v rámci Splněného dětského přání událo.


Ráda bych se zamyslela nad vším, co bylo a ještě bude. Rok 2012 bylo životním obdobím pro mnohé z nás velice nelehkým, ale určitě přijde lepší čas. Vždyť právě díky životním kopancům jsme silnější a odolnější. Kdybych já osobně mohla mít jedno jediné přání, které by mně splnila zlatá rybka, přála bych si pro všechny nemocné děti pevné zdraví.

Projekt Splněné dětské přání byl zahájen v únoru 2012 prvním pilotním kolem s malou Vanesskou a patronem Michalem Davidem. V červnu se zrodil úžasný nápad na šití panenek, které se časem staly nedílnou součástí projektu. A proč jsou vlastně naše látkové nány tak báječné?

Panence z umělé hmoty se časem ulomí nožička či ručička a rodiče musí koupit novou. Oprava se málokdy vyplatí či realizuje. Ovšem ty naše jsou na celý život. Když upadne nožička, babička jí zase přišije. Pokud se umaže, maminka ji vypere. Jsou lehké a dobře skladné. Ty nejmenší se vejdou i do kabelky a zbytečně nepřekáží. Velké panenky slouží dětem na mazlení, nemocným na polohování. Také jsou vhodné do postýlek, protože mají měkká tělíčka plněná vatelínem. Můžete se rozhodně těšit i na příští rok, kdy pro vás připravujeme do naší kolekce zcela nové typy panenek. V tuto chvíli vám ale ještě nic neprozradíme, abyste se měli na co těšit.

splnene praniCo nám tento rok dal? Na jednu stranu pro nás byl velice úspěšný, protože jsme odvedli velký kus práce za tak krátkou dobu, a to i s omezenými finančními možnostmi. Otevřely se nám dveře do světa kultury tam, kam můžeme přicházet s nemocnými dětmi a plnit jejich přání. Díky panenkám jsme se naučili pořádně šít a začali si skutečně vážit každé ruční práce.

Mezi naše nejkrásnější zážitky bude rozhodně patřit ten, kdy jsme předávali naše malé Andílky pro štěstí jako poděkování a oni vykouzlili úsměv na tváři úplně každému dospělému.

Články o nemocných dětech, které vydáváme s každou darovanou panenkou, nám ukázaly, že v životě je nejdůležitější pro všechny z nás pouze zdraví. Díky příběhům jsme měli možnost poznat mnoho statečných maminek a někdy i tatínků. V jejich vydávání budeme určitě dál pokračovat. Pokud tedy budete chtít pomoci, rozzářit dětská očka a darovat jim skrz Splněné dětské přání nějakou panenku, napište nám.

Velice si vážíme podpory kapely Legendy se vrací, která si nás vybrala ke spolupráci a díky nimž jsme měli možnost prezentovat naše malé panenky Legendy na jejich koncertní šňůře Konec světa tour 2012. Touto cestou jim moc děkujeme a těšíme se na další úspěšnou a příjemnou spolupráci.

Největší radost máme z toho, že jsme na závěr roku vybrali pět dětí, které se nám podařilo potěšit drobnými dárečky pod stromeček. Sice to byl jen takový malý dobrý skutek, ale i ten se počítá. V této tradici budeme pokračovat i v příštím roce.

Život nám však ukázal i tu stinnou stránku, kam patří ty horší vlastnosti člověka. Ovšem to je určitě něco, čemu musíme čelit i v dalších letech, neboť lidská hloupost a závist nezná hranic. Vzalo nám to sice trochu iluze, ale na druhou stranu dalo velké ponaučení, že každý, kdo se na nás usmívá, nemusí mít zrovna čisté úmysly. Ovšem toho dobrého bylo naštěstí mnohem víc, a tak se těšíme na další rok a všechny ty, kteří nám budou dodávat sílu, pozitivní energii a naději.

Závěrem bych moc ráda poděkovala všem za podporu, radu, pomoc i trpělivost, kterou nám projevujete. Děkujeme za každou prodanou panenku, za věnované finanční dary, protože právě díky tomu můžeme dělat radost nemocným dětem a rozvíjet Splněné dětské přání kupředu.

Náš projekt bude vždy čestný, protože je pro děti. Přes všechny nástrahy, které nás v budoucnu čekají, se budeme snažit přenést s čistým štítem. Za každé zrealizované dětské přání budeme vděčni a s velkou pokorou zůstaneme vždy upřímní. Srdce budeme mít pro všechny nemocné ratolesti na dlani. Rozzářené a spokojené oči dětí jsou zase naším snem, který si přejeme splnit i sami sobě.


ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2013 VÁM VŠEM ZA SPLNĚNÉ DĚTSKÉ PŘÁNÍ PŘEJE



Manažerka projektu Martina Šmejkalová






SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání