Splněné dětské přání: Panenky sklízí úspěchy

Splněné dětské přáníVe středu 29. srpna tomu budou přesně tři měsíce od chvíle, kdy se v našich hlavách zcela spontánně zrodil nápad šít látkové panenky. Smyslem je podpořit projekt SPLNĚNÉ DĚTSKÉ PŘÁNÍ a získat finance na další projekty, díky nimž bychom pomohli dalším dětem plnit jejich kulturní přání. Jak to všechno začalo a co v nejbližší době chystáme nového?


První kolekce deseti panenek putovala na akci RefuFest, který se pořádal začátkem června v Praze na Střeleckém ostrově. Tam jsme měli poprvé možnost představit náš projekt široké veřejnosti. Jako první nás koupí panenky podpořila moderátorka Hanka Zajíčková. Ostatní byly prodány za pár hodin, neboť se všem projekt Splněné dětské přání svou náplní zalíbil.

Splněné dětské přáníZačátky naší tvorby panenek byly moc těžké, neboť nám chyběly potřebné zkušenosti. Zpočátku jsme panenky plnily vatou, což se ale vůbec neosvědčilo. V současné době používáme vatelín, který je pevný a měkký. Nemocné děti je tak mohou používat i na polohování a spaní. Šijeme různé velikosti od nejmenších asi 30 centimetrových, až po ty opravdu velké, které mají přes půl metru. Menší dekorativní postavičky se pohodlně vejdou maminkám do kabelky při cestování. Nyní připravujeme novou kolekci pohádkových postaviček. Dostáváme i zcela speciální objednávky třeba na piráta Jacka, zdravotní sestřičku a doktora, panenku Kleopatru či kominíka, kterého si přál skutečný kominík.

Ceny panenek uvádíme pouze za použitý materiál. Konečnou částku si může každý zájemce určit sám podle svých finančních možností. Tento způsob se nám velice osvědčil a byl lidmi přijat velmi pozitivně. Je celkem jasné, že paní v důchodu má jiné možnosti, než třeba pan podnikatel. Máme dokonce i takové příznivce, kteří kupují panenky každý měsíc a dělají tak pravidelně dobrý skutek.

Nic z toho bychom samozřejmě nedokázali bez dobrovolníků, kteří fandí našemu projektu a pomáhají nám zcela nezištně. Odměnou je pro ně dobrý pocit u srdíčka. Touto cestou bychom jim rádi poděkovali za veškerou podporu - je jedno, zda se jedná o pomoc při šití, nebo darování materiálů či peněz.

Původně jsme si mysleli, že panenky budou určené jenom pro děti, později jsme zjistili, že dospělí dělají radost i dospělým buď pro jejich vlastní potřebu, nebo k obdarování přátel. Nabízíme také možnost darování zakoupených panenek nemocným dětem prostřednictvím naší redakce. V současné době připravujeme nové články a fotky, abychom vám ukázali další vážně nemocné děti, kterým naše panenky vykouzlily úsměv na tváři.

Splněné dětské přáníNa podzim plánujeme akci pro dětský domov, na které se po vyhlášení budete moci podílet kdokoli. Přejeme si, aby naše další panenky dělaly radost dalším jakkoli handicapovaným dětem. V současné době hledáme nové partnery i sponzory. Víte o někom? Napište nám na e-mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript svůj tip. Pokud byste projekt Splněné dětské přání rádi podpořili darováním materiálů na výrobu panenek, kontaktujte nás rovněž.

Závěrem zbývá jen poděkovat všem, kteří si panenku už koupili a na projekt finančně přispěli. Každý má nějaké přání či tajný sen, s vaší pomocí otevíráme dveře do světa kultury i těm, kteří by si je za normálních okolností nemohli splnit.

 





Text: Meggie
Foto: Splněné dětské přání





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání