Panenky pomáhají splnit dětská přání

Splněné dětské přáníChcete finančně podpořit projekt Splněné dětské přání, jehož organizátorem je Kulturní servis Puls? Nyní máte skvělou možnost. Koupí některé z panenek, které náš tým vlastnoručně vyrábí, pomůžete s realizací dalšího kola. Vám zůstane malá památka na dobrý skutek, nebo můžete hračkou potěšit své ratolesti.


Nápad na šití panenek se zrodil teprve před pár týdny. Ovšem hned první kolekce vlastnoručních výtvorů byla prodána během pár hodin. To nás ujistilo v tom, že budeme v jejich výrobě pokračovat. Musíme však upozornit na skutečnost, že se nejedná o žádná velká umělecká díla. Všechny panenky jsou šité s radostí a přáním, aby pomohly finančně podpořit náš autorský projekt. Každá panenka bude poděkováním dárci za poslaný příspěvek na splnění dětského přání.

Splněné dětské přáníV galerii si můžete prohlédnout naše první díla – Anička, Toník, Majdalenka, všichni do jednoho našli svého nového majitele. Panenky jsme poprvé prodávali na multikulturním festivalu RefuFest, který se konal 2. června v Praze. Kulturní servis Puls akci podpořil jako hlavní mediální partner.

Budeme šít panenky pro malé i velké děti, dospělé a některé z nich budou mít účel jenom dekorativní. Výroba jedné figurky je časově velice náročná. Mají však několik skvělých výhod – jsou lehké a velice dobře skladné. Dají se složit k maminkám do kabelky a dětem do batůžku, zaberou velmi málo místa. Všechny jsou na malém poutku, které slouží k praktickému zavěšení. Panenky většinou nemají žádnou konkrétní tvář a to z toho důvodu, aby si děti mohly namalovat takový obličej (oči, nos a pusinku), jaký by si sami přály. Každá postavička je originální a dostává unikátní jméno. Nestane se tak jen jednou z mnoha, bude symbolizovat dětská přání, která s jejich pomocí můžeme realizovat.

Sledujte pozorně naše stránky na sociální síti www.facebook.com/splnene-prani. Již brzy došijeme další panenky, které budou čekat na nové majitele. Udělejte radost sobě, vašim blízkým a hlavně malým dětem.

 






Text: Martina Šmejkalová
Foto: Kulturní servis Puls





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání