Oddechový, zábavný koktejl s netradičním námětem

u nás na greenuVystavět a provozovat golfový klub může být tím nejhorším nápadem v životě. Zvlášť když se při tom zadlužíte a je začátek devadesátých let minulého století, tedy čas, kdy si golf o svém pozdějším boomu nechává jen zdát. Velmi rychle se pak začnou objevovat zvláštní, velmi vytrvalí lidé, kteří chtějí vrátit své či cizí peníze, pletou si green s heliportem, fairway se střelnicí na pohyblivé terče a v lesíku u třetí jamky venčí smečku „cvičených” vlků. Jaký konec čeká hlavního hrdinu, se dozvíte v knize U nás na greenu.


Bag tentokrát nosit netřeba, stačí se natáhnout na pohovku či do houpací sítě, hodit starosti za hlavu a nechat se bavit hravou novelou plnou akce a absurdních situací, které pobaví.

Co o knize „U nás na greenu“ prozradil autor?
Během svého dlouholetého působení v reklamní branži jsem narazil na mnoho lidiček s velmi originálními rysy či životními postoji, které se mi zapsaly kamsi do podvědomí a čekaly na svou příležitost. Ta přišla s nápadem zápletky z golfového prostředí z první poloviny devadesátých let minulého století. Vznikl oddechový, zábavný koktejl s netradičním námětem i figurami, v němž děj posouvá dopředu hravý kolorit malých příběhů, průpovídek, nebo dokonce veršíků. A kde i ty nejbizarnější zápletky mohou mít původ v realitě.

Spolu se známým kreslířem a humoristou Zdeňkem Hofmanem jsme pro vás vytvořili svěží dílko pro chvíle odpočinku, u něhož zapomenete na své starosti a třeba si nakonec řeknete, že je vám na světě v porovnání s některými hrdiny příběhu celkem fajn. Pouze zde na knižním startéru je možné společně s knihou objednat i limitovanou edici hrnků a plakátů s kresbami Zdeňka Hofmana.

u nás na greenu

Seznamte se s autorem Alešem Dudkem
Aleš Dudek se narodil ve Štíru na sklonku šedesátých let (12. 11. 1969). Již jako teenager psal skeče a drobné výstupy, uváděl hudební i jiné programy, pokoušel se o poezii, překládal a přebásňoval písňové texty. V té době trávil také hodně času v zájmovém zařízení pro mládež, kde načerpal inspiraci ke své prvotině STANICE aneb Pionýři v Čechách (2001).

Velmi blízko měl vždy k muzice a filmu - už na konci osmé třídy založil s kamarády u příležitosti natočení animovaného příběhu POLAS, dnes úspěšné pražské videostudio, v němž stále působí. Jeho literárním vzorem je mistr vybroušeného stylu Raymond Chandler.

Ve svém volnu sbírá modely vláčků, má blízko k ezoterice, oblíbil si Itálii, tenis, campari, jihoamerické rumy a absolutně nepraktické vozy. Sleduje filmovou tvorbu i divadelní scénu, je příznivcem Švandova divadla na Smíchově.

Zaujala vás publikace U nás na greenu? Navštivte portál Knižní-startér.cz a podpořte ji dobrovolným finančním příspěvkem. Aby kniha získala fyzickou podobu, potřebuje její autor získat 35 tisíc korun během dvou měsíců.

 


Text: Mia
Foto: Knižní-startér.cz





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání