Patříte mezi milovníky zvířat? Psí detektiv a Faru hledají sponzory!

psí detektivPsí detektiv hledá sponzory na výcvik v tuto chvíli jediného psa v Evropě, který bude umět na základě pachových stop najít jiné ztracené zvíře. Stafordšírská bulteriérka Faru už nyní úspěšně zvládá stopy i několik hodin staré na vzdálenost několika kilometrů. Chcete pomoc v záchraně ztracených mazlíčků? Prozradíme vám, jak se můžete zapojit.


Co a kdo je Psí detektiv
Nezisková organizace, jako jediná v Evropě pátrá po ztracených zvířatech na profesionální úrovni. Za rok existence se Psí detektiv zabýval více jak 1500 případy ztracených zvířat. Při aktivních pátracích metodách je úspěšnost v nalezení 70%. Zakladatelé Psího detektiva jsou dva bývalí novináři Klára Carbová a Tomáš Carba. V současnosti pracují pro Psího detektiva oba zakladatelé a dva zaměstnanci na plný úvazek.

Jaké hlavní aktivní pátrací metody používáme

Pátrací SMS
Pomocí tzv. Art of profiling určíme místo pravděpodobného výskytu ztraceného zvířete. Do této lokality pak zacílíme pátrací SMS. Každý, kdo do ní vstoupí, dostane na mobil SMS s proklikem na fotku a detaily ztráty. Ročně rozešleme zhruba 250 tisíc SMS.

Pátrací emaling
Naše emailingová databáze obsahuje zhruba 15 tisíc kontaktů po celé ČR. Jsou zde všechny organizace, které mohou jakýmkoliv způsobem pomoci, od městských policií přes útulky, chovné stanice, pet shopy, myslivce a lesníky až po starosty obcí, zájmové organizace nebo veterináře. Databáze je rozdělená po okresech a během pár minut tak informujeme všechny důležité organizace.

Jak řešíme finance a propagaci
Start Psího detektiva včetně počáteční investice zajistili ze svých zdrojů zakladatelé. Provoz Psího detektiva financuje organizace zpoplatněním služeb, které sama musí nakupovat. Na rozvoj proto potřebují získat nové sponzory. Propagace organizace probíhá pouze na virálním základě a díky obrovskému zájmu médií. O Psím detektivovi se natočilo více jak 20 televizních reportáží a napsalo kolem 40 článků.

Kdo je Faru
Faru je Stafordšírská bulteriérka s vynikajícími pachovými schopnostmi a fyzickou kondicí. Šestiletá Faru má za sebou základní výcvik poslušnosti a 2 roky mantrailingu. Nyní umí zpracovat pachové stopy psů a koček více jak hodinu staré a na stopě vydrží i 4 kilometry. Do ostrého nasazení může jít až po roce tréninku.

Jak Faru trénuje a kolik výcvik stojí
Fenka 5 měsíců pracuje ve speciální tréninkové metodě pettrailingu zaměřeného na hledání zvířat. Trénink je inspirován zkušenostmi z USA, kde je na hledání zvířat vycvičeno několik desítek psů. Trénuje s psovodem Eliškou Coufalovou a trenérem a šéfem IBHA Lubošem Satorou. Výcvik probíhá 5x týdne a podílí se na něm celkově 10 osob a 10 psů - na video z výcviku se můžete podívat níže. Konec výcviku očekáváme v polovině příštího roku s následným ostrým nasazením po celé EU. Roční rozpočet na výcvik Faru, honoráře cvičitelům a figurantům a ostatní náklady je 500 tisíc Kč. Pokud se chcete dozvědět více informací o Psím detektivovi, nebo o tom, jak se stát sponzorem a co za to můžete získat, podívejte se na www.psidetektiv.cz nebo napište email na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

 


 



Text: Otiz
Foto: Psí detektiv





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání