Kam vyrazit na Valentýna?

ValentýnTřebaže do Evropy a tedy i České republiky tenhle svátek zamilovaných doputoval ve 20. století z USA, získává si stále více příznivců. Den svatého Valentýna, tedy 14. února, letos vychází na čtvrtek, i tak si ale tisíce lidí budou chtít tento den užít. My vám poradíme, kam můžete vyrazit, vyberte si z rozmanitého druhu kultury a zábavy. Od degustace vína, přes kino, až po klubové párty.


Degustace šumivých vín

Jestli máte rádi šampaňské, pak je pro vás volba jasná. Pražský degustační obchod a vinný bar Fajnšmekr nabízí na 14. února Valentýnskou degustaci přírodních šumivých vín. Celá akce začíná v 19 hodin, ale své místo si musíte dopředu zamluvit na adrese Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Degustaci bude provádět objevitel autentických vinných moků Bogdan Trojak. Pro zájemce je připraveno šest vzorků přírodních sektů a k dispozici jsou i speciální delikatesy. Vstupné pro pár činí 500 Kč.

Proleťte se v páru
Chcete si se svým partnerem užít na Valentýna trochu dobrodružství? Pak si rezervujte na adrese Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript své místo ve Skydive Areně Praha, kde se koná ve dnech od 13. do 15. února „Valentýnské létání“. Společný pocit volného pádu si můžete dopřát za 1990 korun a dostanete k tomu zdarma i DVD. V ceně je jeden vstup společný a pak ještě další pro každého zvlášť. Délka samotného letu je 4,5 minuty. Poté můžete v místní restauraci ochutnat i Valentýnské menu.

Láska v divadle
Pražské Divadlo Palace nabídne na Valentýna hru Studia DVA „O lásce“. Ta sleduje s lehce drastickým humorem pár středního věku, který ve svém přepychovém bytě probírá nejrůznější traumata manželského vztahu. V hlavních rolích inscenace v režii Adama Krause excelují Karel Roden s Janou Krausovou. Začátek představení v centru Prahy je v 19 hodin. Vstupenky jsou v předprodeji dostupné v cenových relacích od 289 do 899 korun.

Valentýn

Užijte si večer na Vltavě
I když se Valentýn oslavuje uprostřed února, nemusíte se bát se svým milým či milou vyrazit i v tomto zimním měsíci na parník. Ve vytápěné kajutě se můžete při plavbě po Vltavě kochat krásami Prahy a užít si rautovou večeři. To vše za 1100 korun za osobu. Kromě rautu dostanete láhev kvalitního vína, dáma květinu a příjemnou atmosféru bude dotvářet živá muzika. Místa na parníku si však musíte rezervovat na čísle +420 775 075 075, nebo on-line na adrese www.parniky-praha.eu.

Nový Duplex přivítá zamilované
Zrekonstruovaný pražský klub Duplex nabídne na Valentýna akci „Classic Fever“, tedy nejlepší klasickou klubovou hudbu. Vylepšené prostory se mohou pochlubit prosvícenými bary, novým ozvučením i světly, stylovým nábytkem a také moderní VIP zónou. Duplex získal i díky přírodním materiálům a designovému vybavení vzdušnější a svěží dojem. Tato změna zajistila klubu kontinuální členství v komunitě podniků The World’s Finest Clubs.

Láska kvete v každém věku
Valentýna můžete zčásti prožít i v kině. Právě 14. února bude mít premiéru film „Láska“, který vznikl ve francouzsko-německo-rakouské koprodukci a režíroval ho známý režisér Michael Haneke (Pianistka, Bílá stuha). V hlavních rolích se představí Jean-Louis Trintignant a Emmanuelle Rivaová. Ve snímku hrají manžele, učitele hudby. Ovšem stáří už si vybírá svou daň. Ona prodělá mozkovou mrtvici a okolí se musí smířit s její proměnou, a to včetně jejich dcery Evy (Isabelle Huppertová).

Netradiční hudba v klubu
Vyrazit můžete také do klubu Rock Café, kde se bude od 20 hodin konat „(Anti)valentýnská párty“, na které vystoupí třeba hudební skupina The Moonshine Howlers. Její členové nabídnou českému publiku něco, co jste asi ještě neslyšeli. Jde o směs country, bluegrassu a hillbilly s punkovým nádechem. Tuzemská partička Discoballs se zase prezentuje hudbou s nálepkou ska/soul. A do třetice se můžete těšit na garage-punk v podání The Maggie’s Marshmallows. To vše za 120 korun.

Sparta přivítá slavnou Chelsea

Jelikož se u většiny výše zmíněných akcí snaží potěšit muži své něžnější polovičky, přidali jsme jednu akci spíše pro pány s tím, že i jejich partnerky mají rády fotbal. A hlavně stály včas fronty, aby zajistily vstupenky na utkání vyřazovací části Evropské ligy mezi pražskou Spartou a londýnskou Chelsea, tedy posledním vítězem Ligy mistrů (19.00). Za anglický tým navíc bude chytat český brankář Petr Čech, pokud mu to zdravotní stav dovolí. Zápas je vyprodaný, ale šťastným párům se vstupenkami gratulujeme. I tak se dá oslavit Valentýn.



Text: Pavel Urban
Foto: Morguefile





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání